Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Οκτ 2011

Στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στα 400 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού της εφημερίδας Τάιμς για την Ανώτερη Εκπαίδευση με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.


Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ισοβαθμεί με ακόμα 25 πανεπιστήμια στη θέση 276 και λαμβάνει υψηλή βαθμολογία για τις βιβλιογραφικές παραπομπές και το βαθμό προσέλκυσης διεθνών φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού.

Πιο μέτρια βαθμολογία λαμβάνει για την επίδοση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τη διδασκαλία και την έρευνα.

Στη λίστα των Τάιμς με τα 400 κορυφαία πανεπιστήμια κυριαρχούν τα αμερικανικά και βρετανικά ιδρύματα. Η πρώτη δεκάδα αποτελείται από επτά αμερικανικά και τρία βρετανικά πανεπιστήμια. Στην κορυφή βρίσκεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ακολουθούμενο από το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, τη βρετανική Οξφόρδη και το Πρίνστον.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδρύθηκε το 1973. Αποτελείται από 5 σχολές με 17 τμήματα συνολικά. Έχει 23.500 εγγεγραμμένους φοιτητές, οι 14.000 εκ των οποίων σε προπτυχιακό επίπεδο. Απασχολεί 700 άτομα ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό.

Στη λίστα της ανεξάρτητης εταιρείας QS που μέχρι πέρυσι εξέδιδε κοινά αποτελέσματα με τους Τάιμς κορυφαίο πανεπιστήμιο έχει αναδειχθεί το Κέιμπριτζ στη Βρετανία. Σε αυτή τη λίστα δεν υπήρχε ελληνική παρουσία
.


Πηγή: skai