Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Δεκ 2011

Ημερολόγιο 2012 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Μια εξαιρετική δουλειά από τους δασκάλους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας .

Όπως αναφέρει και στον πρόλογό της η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου "με την έκδοση αυτού του ημερολογίου θέλουμε να ξυπνήσουμε μνήμες, να θυμηθούμε, να ψαχουλέψουμε τη σάκα των παππούδων και των γιαγιάδων μας, που ήσαν οι πρώτοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κραθίου στο ισόγειο της οικίας Χαρώνη, τότε στα 1927. Να κάτσουμε μαζί τους στα ίδια θρανία και να ονειρευτούμε την οικοδόμηση του πρώτου τους σχολείου με τη μία και μόνη ψηλοτάβανη αίθουσα στην Παραλία Ακράτας.

 Να δούμε ύστερα σαν ταινία την εξέλιξή του στο διάβα του χρόνου…


Δουλέψαμε ομαδικά και συνεργατικά όπως πάντα. Επιλέξαμε φωτογραφίες που αναδεικνύουν όχι μόνο την κτιριακή εξέλιξη του διδακτηρίου, αφού το σχολείο δεν είναι μόνο ένα άψυχο παραδοσιακό ή σύγχρονο κτίριο, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός. Φωτογραφίες των εμπλεκόμενων στη μάθηση που παρουσιάζουν ενδεικτικά μόνο δράσεις, εκδηλώσεις, γιορτές,καινοτόμα προγράμματα, δημιουργικές στιγμές από τη σχολική μας ζωή αλλά και από τη συνεργασία μας με φορείς και την τοπική κοινωνία. Το φωτογραφικό υλικό έγινε η αφετηρία για νέα γνωστικά ταξίδια μέσα στην τάξη.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους αναζήτησαν πληροφορίες, πήραν συνεντεύξεις, έγιναν ερευνητές, σχολίασαν, έγραψαν λεζάντες, ποιήματα και κείμενα ώστε κάθε σελίδα του ημερολογίου να μπορεί να πει μια ιστορία. Την ιστορία του 2ου δημοτικού σχολείου Ακράτας, όπως τη βιώνουν οι σημερινοί του «κάτοικοι».

  Στη δημιουργία του συμμετείχαν ενεργά οι εκπαιδευτικοί: Πάνος Βασιλόπουλος, Αγγελική Κατούφα, Χαρά Οικονόμου, Μαρία Αγγελακοπούλου, ΑφροδίτηΚωστή, Μαρία Τόλλου, Κώστας Αλέφαντος, Άννα-Μαρία Παπασταθοπούλου, Γεωργία Γκούμα και Λένια Κοντολάτη.


Ιστοσελίδα σχολείου: http://2dim-akrat.ach.sch.gr/