Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

6 Δεκ 2011

Εισαγωγικό Εργαστήρι Brain Gym® για Εκπαιδευτικούς

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 (10:00 – 14:00)

Μητσαίων 19, Ακρόπολις.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ συν Φ.Π.Α.

Γνωρίστε γιατί τα μάτια, τα αυτιά και ο συντονισμός αυτών, τα αντανακλαστικά και το σύστημα ισορροπίας είναι απαραίτητα στη διαδικασία μάθησης.

Μάθετε απλές, γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις για να βοηθήσετε τους μαθητές σας μέσα στην τάξη.

Ασκήσεις που όταν γίνονται στην αρχή του μαθήματος βοηθούν τα παιδιά μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση, την γραφή, την ανάγνωση, τη συνδυαστική σκέψη, την προσοχή, τη συμμετοχή, τον αυτό-έλεγχο. Ασκήσεις που προετοιμάζουν τις σωματικές, απαραίτητες για τη μάθηση, δεξιότητες ώστε οι αισθήσεις, τα αντανακλαστικά και το σύστημα ιδιοδεκτικότητας και ισορροπίας να συνεργάζονται μεταξύ τους, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να παρακολουθούν και να αφομοιώνουν πιο εύκολα το μάθημα.

Το Brain Gym® δημιούργημα του εκπαιδευτικού Δρ Paul Dennison από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ χρησιμοποιείται σε χιλιάδες σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ τα τελευταία 15 χρόνια αναγνωρίζεται ως μία από τις δέκα αποτελεσματικότερες μεθόδους υποστήριξης της μάθησης από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Παρότι η πλήρης και αναγνωρισμένη διεθνώς βασική εκπαίδευση διαρκεί 4 ημέρες, μέσα στο 4ωρο αυτό εργαστήρι θα πάρετε ουσιαστικά και άμεσα στη χρήση τους εργαλεία που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε στις τάξεις σας.

Θα χαρώ να σας ανοίξω την πόρτα στη «μάθηση μέσω της συνειδητής κίνησης» και στον κόσμο της Εκπαιδευτικής Κινησιολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες www.kinesiology.gr www.braingym.org ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Κιναισθητικής Νοημοσύνης στο 210 9223 536 ή 6945 706780.