Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

16 Ιουν 2013

Με λένε Τρίτο πρόγραμμα και είμαι καθαρό. Του Βασίλη Κεχαγιά

Θα μπορούσε να είναι ένας τοίχος συνθημάτων. Να περιγραφούν όλα με το απλό: «Ένας μαύρος έριξε μαύρο και συγκίνησε τους μαύρους». Δεν είναι όλα, ωστόσο, τόσο απλά... Από την άλλη, οι πολιτικές αναλύσεις πολλές, γνωστές και εύστοχες – οι περισσότερες.

Σ’ ένα τιτλογραφικό άθροισμα, ο Σαμαράς σημάδεψε έξι τρυγόνια με το σμπάρο του - τόσα μέτρησα – αλλά να δούμε αν στο τέλος του κυνηγιού του θα κουβαλήσει όλα τούτα τα πτηνά ή θα του μείνει ένα στο χέρι.

Προσώρας, παραδόθηκε μακροσκελής λίστα απολύσεων στους τοκογλύφους, αρχίζουν να φαντάζουν πολύ αχνά τα γράμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, άλλο τόσο μπουρδουκλώθηκε η μνήμη του success story και του γάμου του με την GAZPROM, επιτεύχθηκε το πνεύμα – σχεδόν και το γράμμα – της «κοινοβουλευτικής δικτατορίας», καταπώς την επιθυμούν οι διαρρέοντες προς το φασισμό ψήφοι, κόντυνε ο ενδοκομματικός καραμανλισμός (ανίκανος να επανιδρύσει το κράτος, ωστόσο, αποδέκτης χειροκροτημάτων στο προσυνεδριακό Σάββατο) και επέλεξε τον τόπο και τον χρόνο της σύγκρουσης, όπως απαιτεί ο Κλαούζεβιτς.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ