Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

6 Ιουλ 2013

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ)-μια παρέμβαση

Γράφει ο Νίκος Κυριακίδης

Βλέπω φωτο, επίσημες ανακοινώσεις ρουτίνας και άξαφνα....κάτι υπάρχει, εδω :
Ολόκληρη ανακοίνωση της ΕΕΔΑ

"Η ελληνική ιθαγένεια, το NBA και η εθνική υποκρισία.

Η διεθνής αθλητική διάκριση την οποία κατέκτησε με την αξία και τον κόπο του ο δεκαοκτάχρονος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, αποτέλεσε εύλογη αφορμή για πανηγυρισμούς. Ακόμη μια ένδειξη προκοπής του ελληνικού αθλητισμού, συγκινεί όσους έχουν μάθει να καμαρώνουν όποτε βλέπουν την ελληνική σημαία σε άξια χέρια. Μαζί τους όμως θα πανηγυρίσουν υποκριτικά και κάποιοι που, αν δεν ήξεραν ποιός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν θα ανέχονταν την παρουσία του στη δουλειά τους, στην ομάδα τους, στο λεωφορείο ή στο παγκάκι τους. Όπως ακριβώς δεν την ανέχονται σε άλλα παιδιά που δεν συμβαίνει να έχουν το ύψος και το ταλέντο του νεαρού Αντετοκούνμπο. Πανηγυρίζουν και αυτοί που αν ο Γιάννης δεν ήταν ταλαντούχος μπασκετμπολίστας δεν θα θεωρούσαν ποτέ ότι αξίζει να γίνει Έλληνας.

Γεννημένος εδώ από αλλοδαπούς μετανάστες και έχοντας γνωρίσει την Ελλάδα ως μοναδική πραγματική πατρίδα, ο Γιάννης πληρούσε αναμφίβολα τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας με βάση το νόμο 3838/2010. Πριν, όμως, προφθάσει να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, η σύντομη νομοθετική άνοιξη της ελληνικής ιθαγένειας είχε ήδη λήξει άδοξα.

Και να που ξαφνικά έκανε το θαύμα της η βιοτεχνία εξαιρετικών, επιλεκτικών και αδιαφανών πολιτογραφήσεων, γνήσιο τέκνο των πιο σκοτεινών περιόδων της ελληνικής ιστορίας. Σε ανακοίνωσή του της 9ης Μαΐου 2013, το πρακτορείο που εκπροσωπεί τον αθλητή έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και βέβαια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βοήθησε να προχωρήσει η διαδικασία». Οι άλλοι, χιλιάδες άλλοι γεννημένοι και σπουδασμένοι στην Ελλάδα, ας περιμένουν! Αυτοί δεν αξίζουν να είναι συμπατριώτες.

Η ελληνική κοινωνία, που δέχθηκε και ενσωμάτωσε τους γονείς του Γιάννη, που τον σπούδασε και τον διαμόρφωσε αθλητικά, έχει κάθε λόγο να τον καμαρώνει. Αντίθετα, η ελληνική πολιτεία έχει έναν ακόμη λόγο να ντρέπεται. Ο δε Πρωθυπουργός, μέγας πολέμιος του ν.3838, υποδέχεται και τον Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον συγχαρεί. Αφού στέρησε από όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούνμπο την ελληνική ιθαγένεια, τώρα επιχαίρει για το πρώτο ελληνικό draft στο NBA… Έχει όρια η υποκρισία;

ΥΓ. Προς τους αρμόδιους Υπουργούς, κ.κ. Στυλιανίδη & Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σαμαρά.

Αξιότιμοι κύριοι, Θα μπορούσατε τουλάχιστον να είστε συνεπείς στις επανειλημμένα εκφρασμένες αντιλήψεις σας και να μην πολιτογραφούσατε τον (πολλά υποσχόμενο) Έλληνα μπασκετμπολίστα. Διότι κατά βάθος βέβαια, είναι σίγουρο πως ούτε αυτόν τον θεωρείτε Έλληνα. Εμείς πάντως τον θεωρούμε, όχι επειδή παίζει καλό μπάσκετ, αλλά επειδή νιώθει ότι μπορεί να μοιράζεται το μέλλον του μαζί μας"
Κάποιοι-οι πάρα πολλοί πλην νεοναζί θα πουν, καλά τα λέει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Και η ανακοίνωση σπαραχτική, ιδίως στο τέλος! να και με μορφή υστερόγραφου, ένας πλήρης-μη υποκριτικός ουμανισμός, μέσω μιας έκκλησης στους αρμοδίους!

Εγώ δεν βλέπω παρά μια αναπαραγωγή ζητιανιάς, ναι ζητιανιάς, από τους γονείς του αθλητή. Έσπευσαν στις ΗΠΑ το βράδυ των drafts ν' απλώσουν την ελληνική σημαία ( ούτε καν και τις δυο.. ξέρετε κι' αυτής της χώρας που ανήκε επίσημα ως τα χτες κι ο Γιάννης)
Δεν ανέφεραν πουθενά για τους χιλιάδες ''νέγρους'' που χτυπιούνται, δολοφονούνται πλάι σε άλλες φυλές, από επίσημο-ανεπίσημα λοστάρια, επειδή με τα κουκλάκια που πουλούν, μας παίρνουν τις δουλειές και δεν εισπράττουμε και ΦΠΑ, που ως γνωστόν εισπράττεται από τους γηγενείς ιδίως μεγάλους στο εμπόριο, όπως οι εργοδοτικές εισφορές και τόσα άλλα. Έβαλαν λοιπόν τα καλά τους και πήγαν περήφανοι στον έλληνα πρωθυπουργό ( ελαφρώς ακροδεξιό και ρατσιστή είναι αλήθεια, αλλά το αξίωμα μετράει) . Ασφαλώς και το έκαναν για το παιδί ΤΟΥΣ, το δικό τους παιδί. Καλά έκαναν θα πει η πλειοψηφία των νοικοκυραίων μας, σιγά μην άρχιζαν να συνδικαλίζονται για τους ''συμπατριώτες ; '' τους, σιγά μη θυμόντουσταν τις μικρότερες από τον Γιάννη πόρνες απ' τα μέρη τους, που δουλέμποροι όλων των εμπλεκόμενων εθνοτήτων, σπέρνουν ''για χρήση'' με δέκα-ευρα, σιγά μη σκέφτονταν για τις αρρώστιες τους, το ξύλο τους, την τρέλα τους, το θάνατό τους.
Κάποιες τέτοιες στιγμές, αφού γράψω τα χαζά αιρετικά μου, θυμάμαι κάποιες αλήθειες.
Δεν φταίνε οι γονείς του Γιάννη, ασφαλώς ούτε ο Γιάννης. Οι συνθήκες μας καθορίζουν.. άραγε ποιός που απ' τα σκουπίδια βρίσκεται σε μια νύχτα με συμβόλαιο εκατομμυρίων, φωτογραφήσεις, που το κυνήγι γίνεται έπαινος, δεν αλλάζει ;  Δεν ξεχνάει, ακριβώς επειδή θέλει να ξεχάσει ; Οι Αφρο-αμερικάνοι πιτσιρικάδες επί δεκαετίες σιχαίνονται τα blues γιατί τους θυμίζουν τους ''γονιούς τους'' και το μεγαλύτερο από σήμερα, πόνο τους. Το πολύ-πολύ κάποιος αθλητής, καλλιτέχνης κλπ να έχει την ευαισθησία να δίνει κάτι απ' τα λεφτά που βγάζει, σε μια πονεμένη ''πρώτη πατρίδα''. ( Ένας μεγάλος παίκτης του σήμερα, ένας All star Γιάννη, ο Luol Deng το κάνει για το Σουδάν, μα κι αυτός ορκίζεται για την πατρίδα Αγγλία και απλά είναι ''φιλάνθρωπος'').
Τελικά το σύστημα δουλεύει, γιατί οι νόμοι που μας καθορίζουν, είναι ανεξάρτητοι της όποιας επιθυμίας μας, υπάρχουν αντικειμενικά..
Και ο γλυκύτατος Γιάννης και οι κουστουμαρισμένοι επίσης γλυκύτατοι γονιοί του, ( δέστε ρε ρυπαροί νεοναζί και πέστε για ''βρωμιάρηδες'' λόγω DNA), δεν μπορούν να είναι, να λειτουργούν έξω από το αντικειμενικό.

Άρα ας κάνουμε μιαν έκκληση φιλανθρωπίας, εκλογίκευσης της διαφοράς, απλής λογικής του κοσμοπολιτισμού και για την δική μας ψυχή. Ας βάλουμε μια πινελιά ουμανισμού και light διεκδικήσεων, στον καθημερινό μας  κανιβαλισμό.