Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Σεπ 2013

Σε εισαγγελέα και ανακριτή η ηγεσία των νεοναζί

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και τέσσερις βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος) συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. Από τις έρευνες των τελευταίων ημερών τεκμηριώθηκε για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. 

Στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα ο Μιχαλολιάκος αναγνωρίζεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, "πρίγκηπας φύρερ" όπως τον αποκαλούσαν τα στελέχη. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρονται ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε και σχεδίαζε όλες τις δράσεις, αναφέρεται. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων, καθώς έχουν συλληφθεί συνολικά 20 από τους 32 για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όμως μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει άφαντος. 

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Παράνομα όπλα και 43.000 ευρώ στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. Και οι 20 συλληφθέντες βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Περισσότερα εδώ