Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Σεπ 2013

Κλείνουν Καποδιστριακό και ΕΜΠ - Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ

Θα ανοίξουν για να ξανακλείσουν ως φαίνεται τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι μετά τον αγιασμό της Τετάρτης θα φέρει μαζί του ένα «μέτωπο» για την κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας. Σήμερα ο κλάδος των εκπαιδευτικών αποφασίζει την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει, σε κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. 

Τα αποτελέσματα που έχουν βγει από τις ψηφοφορίες στις ΕΛΜΕ ήταν συντριπτικά υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας. Εν τω μεταξύ σε κινητοποιήσεις προχωρούν εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ανακοίνωσαν την αναστολή της λειτουργίας του μέχρι την επόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. 

Από αύριο ξεκινούν δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πενθήμερη της επόμενης εβδομάδας, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Την αναστολή εκπαιδευτικών και διοικητικών δραστηριοτήτων αποφάσισαν για την Τρίτη οι πρόεδροι των ΤΕΙ. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας αποκλείει το ενδεχόμενο επιστράτευσης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου κάνει έκκληση τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Περισσότερα εδώ