Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

16 Μαρ 2014

Α Υ Τ Ι Σ Μ Ο Σ - Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Η Δ Ι Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α




ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Καθηγητής

T O N Y     A T T W O O D
                          Διοργανωτής : Ε . Ο . Δ . Α . Φ

Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος

ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ / Σ. ASPERGER:
Αντιμετώπιση Βίας και Εκφοβισμού - Διαχείριση Συναισθημάτων Διαχείριση Αυτιστικών Συμπεριφορών

ΑΘΗΝΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Μαΐου 2014 / 09.00-18.00

ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 200 Ε
ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ : έως 31 Μαρτίου = 150 Ε
Για τους φοιτητές της μεγάλης Εκπαίδευσης ειδικών Αυτισμού της Ε.Ο.Δ.Α.Φ (2014-15), το ποσό του σεμιναρίου θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα της Εκπαίδευσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. 6934.994.777 / 6973-482.667 / 6977-282.826
Η Ε.Ο.Δ.Α.Φ. (Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος), διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με εισηγητή τον καθηγητή Tony Attwood στις 24 & 25 Μαΐου 2014, για Γονείς, Επιστήμονες και Επαγγελματίες του Αυτιστικού Φάσματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Ημέρα πρώτη - Σάββατο 24 Μαϊου 2014
1) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ: ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΑΓΧΟΥΣ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ - ΘΥΜΟΥ: (Επειδή τα παιδιά και άτομα του Αυτιστικού Φάσματος / Σ. Asperger, είναι πιο επιρρεπή να αναπτύξουν διαταραχές της διάθεσης: Οι στρατηγικές για να γνωρίσουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους,  μέσω της «Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας». Περιλαμβάνει τη Συναισθηματική Εκπαίδευση και τη Γνωσιακή Αναδόμηση (δηλαδή τη βελτίωση της κατανόησης των συναισθημάτων) και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα και ανταποκρίνεται σε αυτά. Για την επίτευξη του μέγιστου αριθμού στρατηγικών και εναλλακτικών λύσεων στη διαχείριση των συναισθημάτων, χρησιμοποιείται η έννοια της «Συναισθηματικής εργαλειοθήκης».

1α) ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ - Νέα προγράμματα: (Συνοπτική παρουσίαση). Το νέο πρόγραμμα  για την εξερεύνηση, κατανόηση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης και για την εκδήλωση θετικών συναισθημάτων. Πρόγραμμα για εφήβους με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και σύνδρομο Asperger - Επίπεδο 1 (ηλικίες 13-17 ετών). Η νέα μελέτη που εκπονεί ο καθηγητής. (Δεν έχει εκδοθεί ακόμη, δεδομένου ότι  βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ). Προβλέπεται να δημοσιευτεί στο τέλος του 2014.

2) ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER: Η αντιμετώπιση των βασικών   προβλημάτων των εφήβων με σύνδρομο Asperger: Συναναστροφή / Φιλία και αλλαγέςΑυτοεκτίμησηΗ ανάπτυξη της ΣεξουαλικότηταςΑκαδημαϊκές προσδοκίες και αλλαγέςΕργασία / προετοιμασία για την Απασχόληση).
------------------------------

Ημέρα δεύτερη: Κυριακή 25 Μαϊου 2014

3) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ: Εξηγήσεις και στρατηγικές για τις επαναληπτικές συμπεριφορές, τη διαχείριση των συναισθημάτων και την ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων επικοινωνίας για την έκφραση των συναισθημάτων. Εφαρμογή της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας σε παιδιά με σοβαρό Αυτισμό. Στρατηγικές για την αντιμετώπιση των συμπεριφορών αυτοτραυματισμού, για τη βελτίωση της κοινωνικής κατανόησης και την αντιμετώπιση της αλλαγής).

4) ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΒΙΑ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ:  Αντιμετώπιση του εκφοβισμού, της βίας, της λεκτικής και εν γένει απαξιωτικής παρενόχλησης και εμπαιγμού, εντός και εκτός Σχολείου. Επειδή τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος είναι πιο επιρρεπή θύματα στον εκφοβισμό, τον εμπαιγμό και την εν γένει βία και παρενόχληση σε σύγκριση με τα τυπικά παιδιά. Εξηγήσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Δύο μικρά διαλλείμματα (ρόφημα) και ένα μεγάλο διάλλειμμα (γεύμα) την κάθε ημέρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

T o n y   A t t w o o d

Ο καθηγητής Tony Attwood που θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς των διαταραχών του Αυτιστικού Φάσματος στον κόσμο, είναι Αυστραλός Κλινικός ψυχολόγος, που ειδικεύεται στο Φάσμα του  Αυτισμού από το 1975.

Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Griffith, Queensland και σύμβουλος στην κλινική Minds and Hearts στο Brisbane.

Είναι ένας από τους πολυγραφότατους συγγραφείς επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, στον τομέα του Αυτιστικού Φάσματος. Πολλά βιβλία του έχουν εκδοθεί από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, όπως οι Jessica Kingsley Publishers, Future Horizons Inc και Guilford Press.

Το βιβλίο του «Σύνδρομο Asperger - Ένας οδηγός για γονείς και επαγγελματίες», το οποίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2006, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και θεωρείται ένα από τα πληρέστερα και πιο κατατοπιστικά συγγράμματα πάνω στο θέμα, τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους μελετητές, Γονείς και Επιστήμονες. Έχουν αγοραστεί πάνω από 350.000 αντίτυπα του βιβλίου αυτού, σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις: «Ελληνικά Γράμματα» (2009) και «Πεδίο» (2012).

Το επιστημονικό / ερευνητικό έργο του Tony Attwood, είναι τεράστιο, περιλαμβάνοντας μέχρι σήμερα έρευνα, επιστημονικά αναγνωρισμένες, συστηματοποιημένες και επίσημα δημοσιευμένες εργασίες / ανακοινώσεις, από τις επιστημονικές παρεμβάσεις του σε περισσότερα από 8.000 άτομα του Αυτιστικού Φάσματος / Σ. Asperger, όλων των ηλικιών.

Διδάσκει και παρουσιάζει θεραπευτικές μεθόδους και παρεμβάσεις σε Εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θεωρητικές αναλύσεις, αλλά και βιωματικά (πρακτικά) εργαστήρια για Επιστήμονες, Επαγγελματίες, Γονείς και άτομα του Αυτιστικού Φάσματος / Σ. Asperger, σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


 - Η νέα επιστημονική διημερίδα της ΕΟΔΑΦ διοργανώνεται τέσσερα  χρόνια μετά την Εκπαιδευτική διημερίδα του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, (όπου είχαν παρουσιαστεί οι μέχρι τότε γνωστές επιστημονικές εξελίξεις). Σκοπός της νέας επιστημονικής διημερίδας, είναι να μάθουμε τις τελευταίες  επιστημονικές μεθόδους που έχουν προκύψει στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα.

- Η διημερίδα θα ενσωματωθεί στην  επόμενη μεγάλη (εννιάμηνη) Εκπαίδευση Ειδικών του Αυτιστικού Φάσματος της  ΕΟΔΑΦ (2014 – 15)  και για όσους συμμετάσχουν  σε αυτήν, το κόστος της διημερίδας να συμψηφιστεί με τα δίδακτρα της Εκπαίδευσης, από τα οποία θα αφαιρεθεί. 

Διαδικασία Εγγραφής

-Συμπλήρωση  του  (κατωτέρω) εντύπου  εγγραφής 
-Κατάθεση   ποσού 150,22 Ε (μετά την 31-3 το ποσό είναι 200,22 Ε)
στον  ακόλουθο  λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:
099/296.051-61  / ΙΒΑΝ = GR 720.110.099.000.000.99.296.051.61
με την ένδειξη «ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ATTWOOD-ΕΟΔΑΦ/2014» :
Στην κατάθεση αναφέρεται  όνομα  και τηλέφωνο του  καταθέτη.   
Δικαιούχος του λογαριασμού: ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Οποιεσδήποτε  τραπεζικές  επιβαρύνσεις  βαρύνουν  τους  συμμετέχοντες. 
Προσωπικές  επιταγές  δεν  γίνονται δεκτές. 

Το  καταθετήριο της τράπεζας (σκαναρισμένο) και το συμπληρωμένο  Έντυπο Εγγραφής, αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα e-mails:

------------------------------------------

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ: ….

ΟΝΟΜΑ: ….

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:……

Δ/ΣΗ - Τ. Κ - ΠΟΛΗ:..........…..

ΤΗΛ: ……

EMAIL………

Πληροφορίες

6934-994.777 - Σταυρόπουλος Γιάννης  

6973-482.667 - Καλλέργη Ρένα


6977-282.826 - Αγγελόπουλος Νίκος