Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Απρ 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / Η εθνική ανασφάλεια και ο ναζισμός. Άρθρο του Νάνου Βαλαωρίτη

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιά είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Γερμανίας  για την Ελλάδα, και πως θα την γονατίσει ως υποτακτικό μέλος της ζώνης του Ευρώ. Πάντως διαγράφονται τρεις κίνδυνοι στον ορίζοντα που μπορεί να συνδυαστούν.

  • Ο ένας είναι ο διαμελισμός μας κατόπιν μιας εκλογικής νίκης της ΧΑ. Η πρόφαση ότι δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια νεοναζιστική χώρα, ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωζώνη.
  • Η δεύτερη πρόφαση είναι η απόσχιση των υπαρκτών ή μη μειονοτήτων Τούρκο-μωαμεθανών, Σκοπιανών, και Αλβανών.
  • Η τρίτη θα είναι η κατοχή της Κρήτης από το ΝΑΤΟ και άλλων βάσεων στα νησιά και στην Πελοπόννησο όπου υπάρχουν ραντάρ  ή άλλες εγκαταστάσεις, αν επικρατήσει ένα ριζοσπαστικό καθεστώς, ρωσόφιλο, κινεζόφιλο, λατινοαμερικανικού τύπου

 Με αυτόν τον τρόπο  θα πάψει η Ελλάδα να είναι ακέραια ανεξάρτητη και θα υπάγεται απευθείας  στην στρατιωτικο-οικονομική διοίκηση της ΕΕ/ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο η καινούργια διασπορά του νέου ελληνισμού θα είναι εξασφαλισμένη και θα πάψουν οι Έλληνες να είναι καρφί στο πλευρό της ευρωζώνης.  Έτσι η εκδίκηση της Γερμανίας για την ήττα τους τον πόλεμο θα έχει ολοκληρωθεί.

 Τα  ελληνικά στις κατεχόμενες περιοχές θα είναι προαιρετική γλώσσα ώστε να εξαφανιστεί σιγά σιγά.
  

 Έλληνες και Εβραίοι

 Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και στους Εβραίους: Δεν επιτρέπουν στους Εβραίους να ξεχάσουν ότι είναι Εβραίοι ενώ δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να είναι Έλληνες, επειδή θεωρούν ότι οι κλασσικοί υπήρξαν ανεπανάληπτοι, ενώ οι Εβραίοι είναι αιωνίως  παρόντες επαναλαμβανόμενοι, απαράλλαχτοι. Οι  Έλληνες αντιθέτως είναι από αιώνες ανεπανόρθωτα αλλοιωμένοι ως εκ τούτου και ανεπανάληπτοι.

 Γερμανοί, οι πιο ανασφαλείς από τους Ευρωπαίους


Αυτά τα σενάρια είναι ξενοφοβικά και δείχνουν μια πολύ βαθειά ανασφάλεια που αισθάνονται πολλοί Έλληνες τα 90% θα έλεγα αν ερωτηθούν  επί τούτοις θα το διατυπώσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Παραδόξως ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη  οι πιο ανασφαλείς είναι οι Γερμανοί παρόλη την δύναμη της βιομηχανίας τους και τον αριθμό των κατοίκων. Η  αιτία είναι ότι αισθάνονται περικυκλωμένοι από πολυάριθμα  κράτη με μόνο μόνιμο σύμμαχο την Αυστρία, και ιδίως τα τρία ισχυρότερα Ρωσία, Γαλλία. Αγγλία. 

Η παράνοια αυτή ξαπλώνεται και σε μικρότερες χώρες όπως η Πολωνία, Τσεχία, Σερβία, Κροατία, Ελλάδα,  με τα σκανδιναβικά να θεωρούνται ουδέτερα. Αυτά είναι τυπικά σενάρια παράνοιας που τρέφουν τα ακροδεξιά και νεοναζί  κόμματα με τους ψηφοφόρους τους. Η παράνοια μπορεί να εξαπλωθεί και να στοχεύσει μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει παρά συμβολικός λόγος ως παράδειγμα ή αποδιοπομπαίος τράγος. Τα ΜΜΕ σε αυτή την περίπτωση δεν θα δυσκολευτούν να διοχετεύσουν φήμες κακολογίες διαστροφές δυσφημίσεις για την εν λόγω χώρα που θα γίνουν πιστευτές.  

Για παράδειγμα οι  Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους  οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι και απατεώνες, ας τους κάνουμε πέρα. Είναι μια μορφή λεκτικού λυντσαρίσματος που υπέστησαν οι Έλληνες πρόσφατα σε όλη την  Ευρώπη μέχρι και την Αμερική, για συμμετοχή στο ευρώ με μαγειρεμένους αριθμούς, ενώ είναι οι Ευρωπαίοι που τους κάλεσαν  και επέμεναν να προσχωρήσουν στο Ευρώ, ενώ η κοινή γνώμη στην Ελλάδα ήταν διστακτική αν όχι αρνητική. Την απόφαση την πήρε μια Κυβέρνηση για να αξιοποιήσει το γεγονός εκλογικά και όμως καταψηφίστηκε.

Η συνέχεια εδώ