Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28 Μαρ 2015

Κάντο ν’ ακουστεί - νοηματική : Ένα χαμόγελο, 9ο Δ. Σ. Αγ. Δημητρίου



Απόδοση στη νοηματική: Μαρία Μπίζου

Το βίντεο αυτό είναι η οπτικοποίηση, με τη χρήση και της νοηματικής, της δεύτερης συμμετοχής του Στ1 του 9ου Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου Αττικής στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό "Κάντο ν' ακουστεί" στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου (Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2015). Το Φεστιβάλ οργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΟΠΑΙΘ και την Επιστημονική Εταιρία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο». 

Το ραδιοφωνικό αυτό σποτάκι θίγει, με το δικό του τρόπο, το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού δίνοντας έμφαση στη σημασία της φιλίας. Οι μαθητές προτείνουν, ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος, να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, φύλου, θρησκείας, καταγωγής τη φιλία μας, κάνοντας την αρχή με ένα χαμόγελο. Οι στίχοι έχουν γραφτεί από τη ραδιοφωνική ομάδα, πάνω στη μελωδία του τραγουδιού των Fool’s Garden το Lemon-Tree και τραγουδήθηκαν απ’ όλους ανεξαιρέτως! Το μόνο που ζητούν είναι το δικό σας χαμόγελο! 

Συντελεστές:
Υπεύθυνος Υποβολής Πρότασης: Νίκος Καμήλος
Τμήμα: Στ1 – Ομάδα: «Radio – Μπερδέματα»
Υπεύθυνος Χορωδίας και επεξεργασίας βίντεο: Πάνος Ηλιόπουλος
Υπεύθυνος Εικαστικού Έργου: Νάνσυ Μπαλούτογλου
Ηχογράφηση τραγουδιού: George Flamouridis Studio

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές του Γ3 που με τα έξοχα σκίτσα τους κατάφεραν με τρόπο κατανοητό και σαφή να αποτυπώσουν τα μηνύματα του τραγουδιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη συνάδελφο Μαρία Μπίζου που φρόντισε με πολύ μεγάλη αγάπη και επαγγελματισμό για την απόδοση στη νοηματική. Πολλές ευχαριστίες και σε όλους τους συναδέλφους του σχολείου που στήριξαν την προσπάθειά των μαθητών και βοήθησαν δίνοντας μας φρέσκες και δημιουργικές ιδέες.