Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Ιαν 2016

Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας για Γονείς – Πώς μπορούν να συνυπάρξουν οι επιθυμίες των παιδιών με εκείνες των γονιών τους;

Το Ταξίδι στην Ανάπτυξη διοργανώνει μία σειρά από εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια για γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ψυχοθεραπευτές.
Έχει τίτλο «Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας για Γονείς – Πώς μπορούν να συνυπάρξουν οι επιθυμίες των παιδιών με εκείνες των γονιών τους;». Θα υλοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 με 14:00 στον χώρο του επιστημονικού κέντρου ειδικών θεραπειών «Ταξίδι στην Ανάπτυξη» στο Αιγάλεω.

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό και θα εστιάσει σε θέματα όπως η έκφραση επιθυμιών και αναγκών μέσα από το παιχνίδι, η αποκρυπτογράφηση νοήματος του παιχνιδιού των παιδιών, οι τρόποι διεκδίκησης επιθυμιών από παιδιά και γονείς. 

Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Δημήτρης Ρωσσίδης, Ψυχολόγος ΜΑ, Παιγνιοθεραπευτής.
.........................................................................................................................................................

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ;

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2016

Συντονιστής: Δημήτρης Ρωσσίδης, Ψυχολόγος ΜΑ, Παιγνιοθεραπευτής

Το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο έκφρασης των παιδιών. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά εκφράζουν και επικοινωνούν τις επιθυμίες και ανάγκες τους, τις ανησυχίες τους. Παίζοντας, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να κοινωνικοποιούνται, να ανακαλύπτουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων και να δοκιμάζουν νέους ρόλους.

Στο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε πώς ένας γονιός μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι του παιδιού του, έτσι ώστε να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες του κι έτσι να καταφέρει να σχετιστεί βαθύτερα μαζί του. Ο τρόπος προσέγγισης του σεμιναρίου θα είναι βιωματικός. Παίζοντας, οι ίδιοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πώς λειτουργεί το παιχνίδι τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα παιδιά τους.

Το θέμα στο οποίο θα εστιάσουμε είναι οι επιθυμίες. Πώς μπορούν οι επιθυμίες των γονιών και εκείνες των παιδιών να συνυπάρξουν; Πώς εκφράζει το κάθε μέλος της οικογένειας τις ΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ράζουν και επικοινωνουιες και ανΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ;επιθυμίες του; Με ποιον τρόπο τις διεκδικεί και πότε τελικά καταφέρνει να τις πραγματοποιήσει;

Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα εξερευνήσουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Ταυτόχρονα, οι γονείς – συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο, αφιερωμένο στον εαυτό τους!

  
Γενικές Πληροφορίες
·         Τόπος
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Ταξίδι στην Ανάπτυξη» στο Αιγάλεω.
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 295 & Πλατεία Δαβάκη 1
Τηλέφωνο: 210-5981822, 210-5311234
·         Χρόνος
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 με 14:00 με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα.
·         Κόστος συμμετοχής και Διαδικασία εγγραφής
Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 10€.

Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που επισυνάπτεται και αποστείλετέ τη στο e-mail: seminaria.taksidi@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Ταξίδι στην Ανάπτυξη,
Ιερά Οδός 295 & Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω
Τηλ. 210-5981822, 210-5311234