Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

23 Ιαν 2016

Αναστασία Ευσταθίου , O λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα, Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ο λαγός Πολύδωρος, πού ‘ναι στα πόδια γρήγορος και η φίλη του η Πουά, η σοφή η πασχαλίτσα κυκλοφόρησαν με cd για ψαγμένους εκπ/κούς απ’ τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας με τον 13ψήφιο αριθμό αφορούν στο νέο μου παιδικό μυθιστόρημα, μοντέλο 17χ24, σελίδες 153.  Ένα μυθιστόρημα που μιλά για το ταξίδι του λαγού στη γνώση με σκοπό να γίνει ο νέος σοφός βασιλιάς του αγρού. Ταξιδεύοντας ο Πολύδωρος παρέα με την Πουά στον ελληνικό χωροχρόνο της υπαίθρου και της πόλης ανακαλύπτει τη μαγεία των εθίμων της Άνοιξης και των παραδόσεων.

Ο Πολύδωρος είναι φιλομαθής. Έχει, όμως, αδυναμίες και ελαττώματα. Θα καταφέρει να γίνει ο σοφός βασιλιάς; Και τι έχει να κερδίσει από τη Σάρα τη Σαρακοστή, τις Λαζαρίνες, τη Νέλα την κουνέλα, τον Τσικουλάτα και τα παιδιά του σχολείου; Τι ρόλο θα παίξει στο ταξίδι τους η Πουά η πασχαλίτσα; Και ποια είναι αυτή η Ηριγόνη που ανάβει τ’ άστρα ψηλά στον ουρανό;
 
Ένα παιδικό μυθιστόρημα για τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, τη φιλία, τη συνεργασία και, τέλος, τον αγώνα να γνωρίσει κάποιος τον κόσμο αλλά και τον εαυτό του. Απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αλλά και σε εκείνα που δεν μεγάλωσαν ποτέ. Στο τέλος του βιβλίου μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους με μια νέα πτήση για φιλαναγνωστικές δράσεις, παιχνίδια γνώσης και γλωσσικές δραστηριότητες. 

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με ενδεικτικές προτάσεις φιλαναγνωσίας για τους εκπαιδευτικούς.


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://www.anastasiaefstathiou.gr/  για περισσότερα.