Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18 Φεβ 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2016

Συντονιστής: Δημήτρης Ρωσσίδης, Ψυχολόγος ΜΑ, Παιγνιοθεραπευτής

Περίληψη

Από τη μία έχουμε μπόλικα παιχνίδια, λίγη μουσική, κάμποσα παραμύθια και ιστορίες, πινέλα και χρώματα, μινιατούρες. Από την άλλη βάζουμε επαφή, συναίσθημα, εμπιστοσύνη, εξερεύνηση, αποδοχή, σχέση. Τι θα συμβεί άραγε αν τα αναμείξουμε όλα μαζί πάνω σε ένα μαγικό χαλί;

Στο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία, τη θεωρία και τις τεχνικές της μη κατευθυντικής Παιγνιοθεραπείας. Θα έλθουμε σε επαφή με τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν στη θεραπευτική διαδικασία. Το θεραπευτικό συμβόλαιο, ο ρόλος του θεραπευτή, η συνεργασία με τους γονείς, η θεραπευτική αξία του παιχνιδιού, το εξελικτικό μοντέλο Παιχνιδιού E-P-R, η χρήση παραμυθιών και η θεραπευτική σχέση είναι κάποια από τα θέματα που θα εξεταστούν. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς η Παιγνιοθεραπεία προσεγγίζει συγκεκριμένα θέματα, όπως τα όρια, οι ρόλοι που αναλαμβάνουμε, η αυτοεκτίμηση κτλ.

Ο τρόπος γνωριμίας και επεξεργασίας όλων των παραπάνω θα είναι κυρίως βιωματικός. Μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλες αυτές τις έννοιες. Ταυτόχρονα, η συζήτηση θα βρει τον χώρο της, έτσι ώστε να πλαισιωθούν θεωρητικά οι εμπειρίες μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε ειδικούς Ψυχικής Υγείας, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται άμεσα ή έμμεσα για την ανάπτυξη των παιδιών. Η επαφή με τη θεωρητική προσέγγιση και με συγκεκριμένες τεχνικές, η ανάπτυξη παιγνιώδους διάθεσης, δημιουργικότητας και φαντασίας μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα με τον ρόλο που έχει ο καθένας απέναντι στα παιδιά.


Γενικές Πληροφορίες

·         Τόπος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Ταξίδι στην Ανάπτυξη» στο Αιγάλεω.

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 295 & Πλατεία Δαβάκη 1

Τηλέφωνο: 210-5981822, 210-5311234

·         Χρόνος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 με 14:00 με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα.

·         Κόστος συμμετοχής και Διαδικασία εγγραφής

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 15€.

Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που επισυνάπτεται και αποστείλετέ τη στο e-mail: seminaria.taksidi@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ταξίδι στην Ανάπτυξη,

taksidistinanaptiksi.gr

Ιερά Οδός 295 & Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω

Τηλ. 210-5981822, 210-5311234


Φόρμα Σεμιναρίου