Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

16 Σεπ 2016

Το νέο γυμνάσιο: Εξετάσεις μόνο σε τέσσερα μαθήματα

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των γυμνασίων. Οι μαθητές θα εξετάζονται πλέον σε τέσσερα μαθήματα, και ειδικότερα στη νεοελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά, τη φυσική και την ιστορία. Μέχρι τώρα τα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν 12 στην πρώτη γυμνασίου, 13 στη δευτέρα και 14 στην τρίτη. 
Επίσης η σχολική χρονιά θα χωρίζεται σε τετράμηνα αντί σε τρίμηνα. Ακόμη προβλέπεται η επέκταση της ενισχυτικής εκπαίδευσης στο γυμνάσιο και μετά τη λήξη του έτους, η πιλοτική εφαρμογή περιγραφικής αξιολόγησης σε ορισμένα σχολεία, η ελάφρυνση του προγράμματος κατά τρεις ώρες, η αναβάθμιση των βιωματικών δράσεων και των συνθετικών εργασιών και η θέσπιση «ημέρας επαγγελματικού προσανατολισμού» για τα παιδιά της Γ γυμνασίου.
 
Οι αλλαγές οπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο συνοψίζονται στα εξής:
Α. Τα μαθήματα στο γυμνάσιο επεκτείνονται έως τις 31 Μαΐου. Αυτό διευκολύνεται από τον περιορισμό των εξετάσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία οι μαθητές/τριες θα εξετάζονται γραπτώς στο τέλος του έτους περιορίζονται σε τέσσερα (4) για όλες τις τάξεις (από δώδεκα που όριζε το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα για τη Α΄, δεκατρία για τη Β΄ και δεκατέσσερα για τη Γ΄ τάξη). Αυτά είναι: α) η Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (κοινή εξέταση των δύο κλάδων, της Γλωσσικής Διδασκαλίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας), β) Μαθηματικά, γ) Φυσική, δ) Ιστορία.
Η συνέχεια εδώ