Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Οκτ 2016

Ο Διακεκριμένος ιατρός Gabor Maté για τα Ψυχοδηλωτικά και το «ξεκλείδωμα» του Ασυνείδητου, από τον Καρκίνο ως την Τοξικομανία

Ο εξειδικευμένος επί της εξάρτησης από τα ναρκωτικά γιατρός, μιλάει για τη σύνδεση νου-σώματος και τις ιατρικές και συναισθηματικές δυνατότητες των ψυχοδηλωτικών.
 
Ο Δρ. Γκαμπόρ Ματέ (Gabor Maté), MD, λέει ότι το ασυνείδητο μπορεί να προκαλέσει ιατρικές καταθλίψεις όπως ο καρκίνος, ο εθισμός και το τραύμα. Στην ομιλία του στο Επιστημονικό Συνέδριο για τα Ψυχοδηλωτικά 2013, ο Ματέ απορρίπτει την υπόθεση ότι ο νους και το σώμα του ανθρώπου είναι ξεχωριστές οντότητες επισημαίνει μια εγγενή σύνδεση ανάμεσα στις ψυχολογικές/περιβαλλοντικές εμπειρίες και τις ιατρικές καταθλίψεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι στην πραγματικότητα ένας πόλεμος προς τους τοξικομανείς και μιλάει για το ενδεχόμενο διακοπής του εθισμού με τη χρήση των ψυχοδηλωτικών ουσιών. Συζητά, επίσης, την πιθανή ικανότητα των ψυχοδηλωτικών ουσιών, ιδιαίτερα της αγιαχουάσκα, να αντιστρέψει ιατρικά προβλήματα, όπως ο καρκίνος και ο εθισμός όταν συνδυάζεται με θεραπεία. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του Δρ Γκαμπόρ Ματέ «Psychedelics and Unlocking the Unconscious; From Cancer to Addiction,» (Τα Ψυχοδηλωτικά και το ξεκλείδωμα του Ασυνείδητου· Από τον Καρκίνο μέχρι την Τοξικομανία,) την οποία παρέδωσε στο ‘Επιστημονικό Συνέδριο για τα Ψυχοδηλωτικά στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στις 20 Απριλίου 2013.


H συνέχεια εδώ