Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

26 Ιαν 2017

Η ζωή και η θεωρία του Μαρξ μέσα από ένα κόμικ

Το όνομα μου είναι Καρλ Μαρξ. Κάποτε μου έδωσαν το παρατσούκλι “ο διάολος”», γιατί προσπάθησα να φέρω τον καπιταλισμό στην κόψη του ξυραφιού. Η ανθρωπότητα πρέπει να απελευθερωθεί από τη μιζέρια, από την εκμετάλλευση κι από την ανεργία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει! Η κρίση σας δεν είναι διαφορετική από αυτές που εγώ είδα. Η λύση είναι μία: Επανάσταση!».
Έτσι ξεκινά η εικονογραφημένη βιογραφία του Καρλ Μαρξ όπως την έχουν αποτυπώσει οι Corinne Maier και Anne Simon, σε ένα εκπληκτικό κόμικ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Norrow.
Η ιστορία ξεκινά από την παιδική ηλικία του Καρλ Μαρξ, ως του τρίτου από τα εννέα παιδιά μιας εβραϊκής οικογένειας και παρουσιάζει την αγανάκτηση του με την κλασική παιδεία και την επιλογή του να σπουδάσει φιλοσοφία, και συνεχίζει με το πως ερωτεύτηκε τη γυναίκα που έγινε σύντροφος ζωής του, τη συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, καθώς και πως κατέληξε ένας άπατρις που πέθανε έχοντας ορκισμένους φίλους κι εχθρούς. Βλέπουμε επίσης πως οι ιδέες του σχετίζονται με την οικονομική κατάρρευση των ημερών μας.
Η συνέχεια εδώ