Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1 Μαρ 2017

Η οθόνη υπολογιστή και η τηλεόραση: Ποια συμπτώματα προκαλούν στα μάτια σας;

Στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην ψυχαγωγία και στο σπίτι, η χρήση οθονών υπολογιστή ή τηλεόρασης, αυξάνεται συνεχώς.

Για το λόγο αυτό, οι απαιτήσεις για τα μάτια, αυξάνονται. Υποχρεώνονται συνεχώς να εργάζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό των δυνατοτήτων τους.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά τους με χρήση υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή άλλης συσκευής, επιστρέφουν στο σπίτι τους και καρφώνουν το βλέμμα τους για αρκετές ώρες ακόμη στην οθόνη της τηλεόρασης.

 Σταδιακά, συσσωρεύονται δεδομένα από έρευνες που δείχνουν το πραγματικό ποσοστό των χρηστών οθονών των οποίων επηρεάζονται τα μάτια. Ταυτόχρονα διευκρινίζονται και καταγράφονται καλύτερα το είδος των προβλημάτων που προκύπτουν.

 Το ποσοστό των χρηστών οθονών που παρουσιάζουν προβλήματα στα μάτια, μεγαλώνει λόγω της αύξησης χρόνου χρήσης των συσκευών. Φαίνεται ότι σήμερα, μέχρι 90% των χρηστών οθονών παρουσιάζουν σημεία καταπόνησης των ματιών και άλλα προβλήματα της όρασης τους.


 Τα συχνότερα συμπτώματα που παρουσιάζονται και έχουν σχέση με τα μάτια είναι:

Η συνέχεια εδώ