Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

7 Μαρ 2017

Παππούς και γιαγιά. Ποιος είναι ο ρόλος τους στο μεγάλωμα των παιδιών;

Και οι δύο τους αποτελούν τους ακούραστους βοηθούς και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο των γονέων, ειδικά όταν οι γονείς δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και λείπουν από το σπίτι.
Η προσφορά τους τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο. Τον πρώτο καιρό της συντροφικής σχέσης και του γάμου το ζευγάρι συνήθως απομακρύνεται από τους γονείς του και νιώθει ανεξάρτητο. Τις περισσότερες όμως φορές με τον ερχομό του παιδιού ή των παιδιών, οι γονείς χρειάζονται και πάλι τη βοήθειά τους για τη φροντίδα των παιδιών τους. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν αυτή τη σχέση μοναδική;
Αρχικά, όλα τα παιδιά απολαμβάνουν το γεγονός ότι η γιαγιά και ο παππούς δε χαλούν τα χατίρια τους, είναι λιγότερο αυστηροί και περισσότερο ανεκτικοί. Ότι και να ζητήσει το εγγόνι ο παππούς και η γιαγιά το προσφέρουν, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιορίσουν κάποια από τα δικά τους έξοδα. Ότι παιχνίδι και να προτείνει το παιδί η γιαγιά και ο παππούς θα το παίξουν είτε τους αρέσει είτε όχι.
Η συνέχεια εδώ