Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18 Μαρ 2013

Πραξικόπημα στη Λευκωσία


ΚΥΠΡΙΑΚΗ KΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».
                                                    
Νίκος Αναστασιάδης, δήλωση πριν τις προεδρικές εκλογές


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
  
Η απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τα κατατεθειμένα στις κυπριακές τράπεζες κεφάλαια συνιστά δυνάμει θανάσιμο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία και το κυπριακό κράτος και, εμμέσως πλην σαφώς, στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος, στο σύνολο δηλαδή του ελληνικού λαού.

Η απόφαση αυτή δεν οδηγεί μόνο την Κύπρο στην καταστροφή. Συνιστά επίσης ένδειξη ότι, πιθανώς, οι ισχυρές δυνάμεις της παγκόσμιας ολιγαρχίας που ενορχήστρωσαν την επίθεση κατά της Ελλάδας, αποφάσισαν τώρα να περάσουν στην τελευταία και πιο αποφασιστική φάση της «λύσης» του «ελληνικού ζητήματος».

Πρέπει το σύνολο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, σε Κύπρο και Ελλάδα, να συμπήξουν άμεσα ενιαίο μέτωπο, ανθιστάμενες με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στην επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός και τα δύο κράτη και κινητοποιούμενες σε όλη την Ευρώπη, εξηγώντας την πανευρωπαϊκή σημασία της επίθεσης που δέχεται η Κύπρος, μετά την Ελλάδα, και καλώντας σε δημιουργία του ευρύτερου δυνατού μετώπου όλων των δυνάμεων της ηπείρου που αντιτάσσονται στον νέο «τραπεζικό ολοκληρωτισμό».

για όλο το άρθρο πατήστε  εδώ: