Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

24 Μαρ 2013

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ - Μουσικές από τον κόσμο της σιωπής

Tην Κυριακή 31 Μαρτίου 2013,   ο  Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» θα φιλοξενήσει την  Μυρτώ Ακρίβου (πιάνο – φωνή) και τη Μαρίζα Βαμβουκλή (ακορντεόν - πιάνο –φωνή)  με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.

«Ιδιόμελο», Χώρος Τέχνης:  Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, 200 μέτρα από τον ΗΣΑΠ.

Έναρξη: 20.00

Είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις:  210 6817042


Ποιο ήταν το ερέθισμα των δυο μουσικών για την παρούσα συναυλία;

«…Συνειδητοποιεί κανείς ότι με το που θα αρθρώσει  και το τελευταίο σύμφωνο ή φωνήεν μιας λέξης, ό,τι έχει πει αποτελεί ήδη παρελθόν. Όπως ακριβώς και στη μουσική. Το εφήμερο και στιγμιαίο της ερμηνείας ή της ακρόασης απαιτεί εκτελεστές και ακροατές αφυπνισμένους και παρόντες. Μέσα στην παρούσα ροή μιας αδιάλειπτης διαφεύγουσας και παρελθούσας μουσικής, δημιουργείται μια άλλη πραγματικότητα χωροχρονική, ένα επίπεδο άλλο, πάνω και μέσα στο οποίο ακροατές-δέκτες και εκτελεστές-πομποί συναντιούνται, μια άλλη πλατφόρμα χρόνου, ένα άλλο υπαρκτικό σύμπαν.

Το παράλληλο αυτό σύμπαν έρχεται και ζωντανεύει σ' ένα χώρο φιλόξενο και οικείο, το Ιδιόμελο. Μουσικές από τον κόσμο της σιωπής, καμωμένες από το υλικό των ονείρων, προσκαλούν ερμηνεύτριες και ακροατές σε μία μουσική συνεύρεση όπου η έννοια χρόνος καταλύεται».

" …Κι όλα σώπασαν.

  Και όμως, μέσα στην ίδια τη σιωπή, γίνεται μια καινούρια αρχή, νεύμα και αλλαγή."

                                                                                                        Σονέτα στον Ορφέα - Ρ.Μ.Ρίλκε