Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

27 Ιουλ 2014

Μια ξεχωριστή επιστολή από μια ξεχωριστή διευθύντρια δημοτικού σχολείου

Ένα δημοτικό σχολείο στο Λανκασάιρ έχει κερδίσει την αγάπη και λατρεία των εκπαιδευτικών και των γονέων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, μετά την αποστολή γραμμάτων στους εξάχρονους μαθητές τους που αφήνουν το δημοτικό για το γυμνάσιο, λέγοντας τους ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι έξυπνος».

Η επιστολή υπογράφεται από κοινού, από την διευθυντή του σχολείου, Ρέιτσελ Τόμλισον και την υπεύθυνη του 6ου έτους, Είμι Μπρίκετ και αποστέλλεται άμεσα στους ίδιους τους μαθητές. Το γράμμα αυτό έγινε γνωστό μέσω του Twitter καθώς πολλοί χρήστες είπαν πως αυτό το γράμμα πρέπει να το διαβάσει η νέα Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Νίκι Μόργκαν. Η διευθύντρια δεν ήθελε να πει στους μαθητές πως τα αποτελέσματα δεν έχουν σημασία αλλά δήλωσε πως «δεν δίνουμε ποτέ στους μαθητές το μήνυμα πως οι ακαδημαϊκές επιδόσεις δεν είναι σημαντικές –αυτό που κάνουμε είναι πως χαιρόμαστε που συνοδεύουμε πολύ ανεξάρτητους μαθητές με σιγουριά και ευκρίνεια στο επόμενο στάδιο της σχολικής τους πορείας».

Εδώ είναι το κείμενο της συγκινητικής επιστολής:

«Αγαπητέ Τσάρλι Όουεν,

Στο φάκελο θα βρεις συνημμένα τα αποτελέσματα των εξετάσεων KS2. Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, γιατί έδειξες τρομερή δέσμευση και τον καλύτερό σου εαυτό αυτή τη δύσκολη εβδομάδα.

Παρ' όλ' αυτά, μας ανησυχεί το γεγονός ότι αυτά τα τεστ δεν αξιολογούν όλα όσα κάνουν τον καθένα από εσάς ξεχωριστό και μοναδικό. Οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα τεστ και τα βαθμολογούν, δε γνωρίζουν καθένα από εσάς , όπως οι δάσκαλοί σας, με τον τρόπο που ελπίζω, και σίγουρα όχι όπως οι οικογένειές σας.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ