Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

11 Αυγ 2014

Πύρινο άρθρο στην Irish Times ενός Ιρλανδού που ζει στην Ελλάδα: Γιατί δεν θέλω πια να είμαι Ευρωπαίος Πηγή: Πύρινο άρθρο στην Irish Times ενός Ιρλανδού που ζει στην Ελλάδα: Γιατί δεν θέλω πια να είμαι Ευρωπαίος

O Ρίτσαρντ Πάιν είναι κριτικός λογοτεχνίας, ζει στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια και όπως εκείνος τοποθετεί τον εαυτό του... εθνικά, είναι Άγγλος λόγω γέννησης, Ιρλανδός λόγω υιοθεσίας και Έλληνας ως επισκέπτης και κάτοικός της. Δεν δηλώνει, όμως, Ευρωπαίος. Αντιθέτως, γράφει πως δεν θέλει πλέον να είναι Ευρωπαίος.
Με ένα πύρινο άρθρο του στην Irish Times, o Ρίτσαρντ Πάιν γράφει γι' αυτά που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και βγάζει ένα σκληρό συμπέρασμα που συγκεφαλαιώνεται στα εξής χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη έχει μολυνθεί από χυδαία συνθήματα όπως ''ενότητα στην πολυμορφία'' και από την πολιτική διγλωσσία του Μερκελισμού».
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένθερμος θιασώτης της ευρωπαϊκής ιδέας, εργάστηκε ως σύμβουλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έχει ζήσει από κοντά πολλές χώρες της ηπείρου και έχει δει με τα μάτια του όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στα κράτη-μέλη. Προβλήματα αυτοδιάθεσης, επίλυσης ζωτικών προβλημάτων και άλλων πολλών δυσχερειών που επηρέασαν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της ΕΕ.


Περισσότερα εδώ