Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4 Δεκ 2014

ΣΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Τ' ΑΝΟΙΧΤΑ στις 5, 12 και 19/12

 
 
Για τρεις Παρασκευές, στις 5, 12 & 19 Δεκεμβρίου στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» θα  κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία και θα περιπλανηθούμε στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με κείμενα και τραγούδια με τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Στου Καββαδία τ’  ανοιχτά»*, που περιλαμβάνει 28 μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία στα οποία παρεμβάλλεται μια μυθοπλασία με αναφορές στην ζωή και  στην μυθολογία του ποιητή. Πέντε άτομα επί σκηνής, θα είναι οι ναυτίλοι σε αυτό το  ταξίδι φυγής:
η Μαίρη Καλδάρα (Κείμενα- Σκηνοθεσία- Αφήγηση)
ο Γιάννης Λίνας (Μουσική Επιμέλεια-Τραγούδι- Κιθάρα)

και μαζί τους οι:
Μιχάλης Γεράνιος:  Κιθάρα – τραγούδι
Σοφοκλής Σκούλτσος: Βιολί
Γιώργος Βλάσσης: Πιάνο

*   ο τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι του Κώστα Καλδάρα «μ’ ένα καράβι ψεύτικο», το οποίο είναι και το εναρκτήριο κομμάτι.


Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (κοντά στον Σταθμό του ΗΣΑΠ)
έναρξη: 8.30μμ
είσοδος με ποτό: 10 ευρώ
τηλέφωνο κρατήσεων, πληροφορίες: 210 6817042

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΔΑΡΑ
 Σπούδασε Θέατρο και Δημοσιογραφία. Η πρώτη της επαφή με τον καλλιτεχνικό χώρο γίνεται ως υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας στη μουσική σκηνή «Γραμμές» 1997-2000.

Υπεύθυνη παραγωγής των παραστάσεων του Κώστα Καλδάρα «Σε μια νύχτα τον κόσμο γύρισα», «Άσμα Γενεών» και «1η θέση κατάστρωμα».

Εκτέλεση παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Jeanne DArc» του Βελισάριου Capocci σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη με τους Εβελίνα Παπούλια, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συντονισμός παραγωγής στο διαβαλκανικό έργο του Σωτήρη Χατζάκη «Του Νεκρού Αδερφού».

Διεύθυνση παραγωγής στην παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Σενάριο και σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης «στου Καββαδία τ΄ ανοιχτά» που έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Κείμενα και σκηνοθετική επιμέλεια στην παράσταση « Οι δρόμοι του Απόστολου», ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.

Έγραψε το σενάριο μαζί με την Εβελίνα Παπούλια της παράστασης « Δίψα» που ανέβηκε τον Απρίλιο του ‘ 12 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια στην παράσταση «Έπεσε η Κυβέρνηση» που ανέβηκε σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους Λάμπρο Καρελά και Γιάννη Λίνα.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Σκηνοθεσία στην παράσταση « Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη». Μια παράσταση που ανέβηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε παράγωγή των Εκδόσεων Καζαντζάκη.
Επίσης εργάζεται  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης στο τμήμα επικοινωνίας και προβολής. 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ

Γεννήθηκε στη Χίο. Από το 1998 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συναυλίες, live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Χίου και σ’ άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, όπως  « 17 φορές Γυναίκα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη όπου τραγούδησε τα κομμάτια της παράστασης.
Επίσης και το CD single, « μ’ ένα δάκρυ» με τραγούδια δικής του σύνθεσης, στιχουργίας και ερμηνείας.

Το 2009 παρουσίασε στο «Κύτταρο» της Αθήνας και στον «Μύλο» της Θεσσαλονίκης την παράσταση «Οι καταραμένοι ποιητές της πλατείας», όπου εμφανίστηκαν και οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, η παράσταση περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Μουσική επιμέλεια , τραγούδι και κιθάρα στην παράσταση «Έπεσε η Κυβέρνηση» με τον Λάμπρο Καρελά που παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με τους Απροσάρμοστους και δημιούργησε την παράσταση « οι Άγιοι των Εξαρχείων» η οποία έπαιξε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα στην παρουσίαση των θεατρικών τραγουδιών του Γιώργου Μισετζή στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα όπου συμμετείχαν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Νίκος Οικονομίδης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια, τραγούδι και κιθάρα στην παράσταση « οι Δρόμοι του Απόστολου». Επίσης στο cdretropolis II”,  που κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2014,  παρουσίασε δύο διασκευές των τραγουδιών του Α. Καλδάρα «Σ΄ ένα βράχο φαγωμένο» και «Ένα τραγούδι απ τ΄ Αλγέρι» .