Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3 Ιαν 2016

8 τρόποι για να μιλήσετε με το παιδί σας για τη ΔΕΠΥ

Να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το παιδί σας για να το ενημερώσετε ότι έχει ΔΕΠΥ δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει, να δεχτεί και να συμμετάσχει ενεργά στην παρέμβαση. Όσο πιο νωρίς ξεκινάει αυτή η συζήτηση, τόσο καλύτερα για το παιδί. Η ορολογία και το ύφος της γλώσσας που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ανάλογα της ηλικίας του παιδιού. Η συζήτηση δεν θα είναι μια στον αριθμό. Όσο το παιδί μεγαλώνει και αναπτύσσεται καλό θα είναι να συζητάτε για τη ΔΕΠΥ και να του λύνετε όλες τις απορίες που του γεννιούνται. Παρακάτω παρουσιάζονται 8 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε με το παιδί σας για τη ΔΕΠΥ.
1. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας νιώθει ότι το αγαπάτε και το αποδέχεστε.
Δείξτε καθημερινά τα συναισθήματά σας και την αγάπη σας στο παιδί. Βοηθήστε το να καταλάβει πως η ΔΕΠΥ δεν σημαίνει χαμηλή νοημοσύνη και τονώστε του την αυτοεκτίμηση.
2. Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο για συζήτηση.
Φροντίστε τη στιγμή που επιλέγετε να συζητήσετε με το παιδί σας να μην το απασχολεί κάτι άλλο και να μην κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα. Θα πρέπει να είναι μια στιγμή που θα είναι αδύνατον να διακοπεί. Καλό θα είναι να του δώσετε και λίγο χρόνο στο τέλος για να μπορέσει να εκφράσει τις τυχόν απορίες του.
3. Κάντε το να νιώσει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Δώστε του παραδείγματα από ανθρώπους που έχουν ΔΕΠΥ και έχουν διαπρέψει στον τομέα τους, όπως ο Walt Disney ή ο Tommy Hilfigher. Πείστε το πως η ΔΕΠΥ δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του.
Η συνέχεια εδώ