Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

7 Ιαν 2016

Δείτε τι προκαλεί στον εγκέφαλο η κάνναβη SKUNK

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το κάπνισμα της πολύ δυνατής μεταλλαγμένης κάνναβης skunk προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο των χρηστών. Βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές ψυχικές ασθένειες, όπως είναι η ψύχωση, αλλά και σοβαρή επιβράδυνση στις εγκεφαλικές λειτουργίες.
Στη μελέτη τους οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο King College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η ισχυρή κάνναβη skunk σε συχνή καθημερινή χρήση, προκαλεί μόνιμες βλάβες στη λευκή ουσία του εγκεφάλου των χρηστών, δηλ. στο μεσολόβιο, που μεταφέρει τα “σήματα” των νευρώνων μεταξύ αριστερής και δεξιάς πλευράς του εγκεφάλου.
Οι εκτεταμένες βλάβες σ’αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου, μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές ψυχικές ασθένειες και ψυχωτικά συμπτώματα, όπως παραισθήσεις, καθώς και επιβράδυνση της δραστηριότητας του εγκεφάλου, υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες.
Το skunk («σκανκ» στα ελληνικά) είναι το πιο δημοφιλές είδος κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προκειται για ένα ιδιαίτεεα διαδεδομένο ναρκωτικό κυρίως στις χώρες της Β.Ευρώπης και κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Παρασκευάζεται συνήθως μέσω υδροπονικής γεωργίας, με τρόπο που να περιέχει πολλαπλάσια ΤΗC (τετραϋδροκανναβινόλη) για να “απογειώνει” τους καπνιστές της, ενώ παράλληλα περιέχει ελάχιστη ή και καθόλου κανναβιδιόλη (CΒD), ουσία η οποία μοιάζει να προστατεύει τον χρήστη από τις αρνητικές επιπτώσεις της ΤΗC στον εγκέφαλο.
Η συνέχεια εδώ