Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14 Φεβ 2016

Η κομπίνα 39 ιδιωτικών σχολείων που ζημίωσαν το δημόσιο με εκατομμύρια

Σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για δικαστική απόφαση-καταπέλτη που γκρεμίζει την κομπίνα των δήθεν νέων αδειοδοτήσεων ιδιωτικών σχολείων. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία 39 ιδιωτικά σχολεία έκαναν χρήση της κομπίνας με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα δημόσια ταμεία με πολλά εκατομμύρια ευρώ!
"Η δίκη πραγματοποιήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά εκπαιδευτικών του ιδιωτικού σχολείου Ελληνική Αναγέννηση που απολύθηκαν με πρόσχημα τη δήθεν ίδρυση νέου σχολείου (ΙΚΕ Αναγέννηση). Η απόφαση αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει νέα αδειοδότηση εκπαιδευτηρίου, αλλά συνέχεια του παλιού σχολείου (αφού λειτουργεί στο ίδιο κτήριο, με παρόμοια ονομασία με επικεφαλής συγγενείς των παλιών ιδιοκτητών)". σημειώνει η Ομοσπονδία.
΄"Με βάση το σκεπτικό αυτό, το δικαστήριο κηρύττει άκυρες τις απολύσεις, επιβάλλει την καταβολή μισθών υπερημερίας από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2014και όλων των οφειλόμενων στους εκπαιδευτικούς (ένα ποσό που προσεγγίζει τα 120.000 ευρώ!). Επιπλέον, υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν άμεσα τμήμα του ποσού αυτού, ανεξαρτήτως έφεσης, ή μη". τονίζει η ΟΙΕΛΕ
Η συνέχεια εδώ