Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

26 Απρ 2016

Front of the Class (Σύνδρομο Τουρέτ)



Λίγα λόγια για την ταινία:

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία (αυτοβιογραφία) του Brad Cohen, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Τουρέτ από πολύ νεαρή ηλικία. 

Στο σχολείο ως μαθητής, ο Μπραντ έχει μεγάλες δυσκολίες, επειδή βγάζει περίεργους ήχους, που ενοχλούν ή προκαλούν γέλια. Οι συμμαθητές τον κοροϊδεύουν, οι δάσκαλοι τον μαλώνουν. Κάποτε μάλιστα μια δασκάλα τον ανάγκασε να απολογηθεί ενώπιον όλων των συμμαθητών του, για τους θορύβους που κάνει, να ζητήσει συγγνώμη από όλους και να υποσχεθεί ότι δεν θα τους ξανακάνει. 

Ο ίδιος ο πατέρας του δεν αποδέχεται την κατάσταση του παιδιού, δεν μπορεί να τον ανεχτεί και διαρκώς τον μαλώνει και τον τιμωρεί. 

Το παιδί νιώθει πολύ άσχημα, διότι έχει πλήρη επίγνωση της αναστάτωσης που προκαλεί, αλλά αν και προσπαθεί, δεν καταφέρνει να επιβληθεί στον εαυτό του. Οι ήχοι βγαίνουν από μόνοι τους, αυθόρμητα και δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’αυτό. 

Αργότερα, όταν θέλει να εργαστεί ως δάσκαλος, τον απορρίπτουν από 24 σχολεία, διότι θεωρούν ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη και να διδάσκει στους μαθητές, κάνοντας όλους αυτούς τους θορύβους, εφόσον δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Ο Brad αψηφά όλες τις δυσκολίες και τελικά καταφέρνει να γίνει ένας ταλαντούχος δάσκαλος.