Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15 Σεπ 2015

Συμμαθητής με τον γιο του Τσίπρα;

Ο Τσίπρας δεν είναι ο πολιτικός που έχει μεγάλη διάθεση να κρατήσει προσχήματα. Το καλοκαίρι ξεκίνησε τις βόλτες με τα κότερα και τώρα, επέλεξε για το παιδί του ένα ακριβό ιδιωτικό. Και μάλιστα, ένα σχολείο όπου η φιλοσοφία του βασίζεται πέρα για πέρα, στην αγγλοσαξωνική παιδεία, αυτή δηλαδή που θεωρείται η βάση της σύγχρονης «αστικής κεφαλαιοκρατίας».
Θα μου πεις τώρα και τι πειράζει. Εννοείται πως δεν πειράζει και μπράβο του. Από την άλλη όμως, περνάει από το μυαλό πολλών ανθρώπων, σαν γρήγορη εικόνα, η Περιστέρα να του λέει με αγανάκτηση: «Κι επειδή έγινες για ένα φεγγάρι, πρωθυπουργός, θα στείλουμε τα παιδιά σε δημόσιο σχολείο; Θα τα θυσιάσουμε για να βγάλεις εσύ φωτογραφίες για τον "λαό" σου;». Εν τω μεταξύ, δεν θέλει και πολλά ο Αλέξης. Δεν τρελαίνεται κιόλας να κρυφτεί. Λέει, λέει, και, στο τέλος, σφυρίζει αδιάφορος. «Είπα τίποτα εγώ για τα σχολεία;», θα σου πει, «μήπως ασχολήθηκα και ποτέ;». «Με τις καθαρίστριες έφτιαχνα αφίσες, όχι με τους επαναπροσληφθέντες καθηγητές των ΕΠΑΛ.».
Και με την αφορμή, άρχισαν να τσιρίζουν οι λαϊκιστές της απέναντι όχθης. Μα το ζήτημα δεν είναι να μην πάει ο Τσίπρας το παιδί του σε ιδιωτικό αλλά να αφήσει και τους άλλους να απολαύσουν τις ανέσεις του ιδιωτικού για τα δικά τους παιδιά! Γιατί κάτι τύποι σαν τον Αλέξη -δεν είναι ο μοναδικός- είναι και σαδιστές. Από τη μία, δεν αφήνουν το δημόσιο σχολείο να λειτουργήσει, καταδικάζοντας τα παιδιά των ψηφοφόρων τους, κι από την άλλη, οι ίδιοι πάνε σε ιδιωτικό. Γιατί, ρε παιδιά, τόσο μίσος στους «πελάτες» σας; Γιατί τόση αδιαφορία για όλους αυτούς που τους ταϊζετε «σανό» περί δημόσιας δωρεάν παιδείας και σας συντηρούν στην εξουσία;
Η συνέχεια εδώ