Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Οκτ 2010

«Θέλεις να πάρεις 10:10;»


H Action Aid Ελλάς, το British Council και οι Συνήγοροι του Κλίματος σας προσκαλούν να λάβετε μέρος στο παιχνίδι «Θέλεις να πάρεις 10:10;» και να γιορτάσετε μαζί τους την παγκόσμια εκστρατεία μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος 10:10!


Πότε: Κυριακή 10/10/2010, ώρα 11:00 π.μ. και 17:00 μ.μ.
Που: Πλατεία Συντάγματος, Green Design Festival


Στις 10 Οκτωβρίου 2010, σε 128 χώρες του κόσμου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού μας αποτυπώματος. Πρόκειται για τη διεθνή εκστρατεία 10:10, ένα παγκόσμιο κίνημα που παρακινεί νέους, οικογένειες, σχολεία, επιχειρήσεις, καταστήματα και πολίτες σε όλο τον κόσμο να κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα κατά 10% μέσα στο 2010.

Στην Ελλάδα, η ActionAid σε συνεργασία με τους Έλληνες Συνηγόρους του Κλίματος και το British Council ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους μαθητές στο Athens Green Design Festival, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 για να παίξουν το παιχνίδι «Θέλεις να πάρεις 10:10;».

Εάν νομίζετε ότι ξέρετε πολλά για την ενέργεια και πώς μπορούμε να την εξοικονομήσουμε, ή, εάν δε ξέρετε και θέλετε να μάθετε απλούς τρόπους για να καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια στο σπίτι και το σχολείο, ελάτε να παίξετε με τους Συνηγόρους του Κλίματος και να κερδίσετε «ενεργειακά» δώρα!

Επίσης μετά τη λήξη των παιχνιδιών, η ActionAid θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς σε διάφορες γωνιές του φεστιβάλ.

Όλοι μαζί θα εξερευνήσουμε την παγκόσμια διάσταση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχουν οι δικές μας συνήθειες στην καθημερινή ζωή των φτωχών κατοίκων στις αναπτυσσόμενες χώρες.