Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

16 Σεπ 2011

Ιδιόμελο: Προγραμματισμός, οι εκδηλώσεις μας μέχρι το τέλος του 2011

Έχοντας κατά νου πόσο είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συναντιώνται και να συνυπάρχουν θεραπευτικά μέσω της τέχνης, προχωράμε στον φετινό προγραμματισμό μας στο Ιδιόμελο, με στόχο να περιλάβουμε στον σχεδιασμό μας ένα ευρύ φάσμα τακτών δραστηριοτήτων: θεατρικές παραστάσεις, για παιδιά και για μεγάλους, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις με νέους μουσικούς, ποιητικά αφιερώματα, ομάδες θεατρικής έρευνας με παιδιά και ενηλίκους.

Μέχρι το τέλος του 2011 έχουμε προγραμματίσει τα εξής:

  • Παιδική θεατρική παράσταση με το έργο της Νίκης Τουμπακάρη «Μπελάδες στην Παραμυθοχώρα», μια παράσταση που ήδη παρουσιάζεται σε νοσοκομεία για παιδιά (Παίδων, Αγία Σοφία). Η ομάδα «Άγγελοι της χαράς», που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία της παράστασης αποτελείται από τις: Αγγελική Βούλγαρη, Ολυμπία Μπασκλαβάνη και Νίκη Τουμπακάρη. Υπολογίζουμε η πρώτη παράσταση να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Μετά την παράσταση η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου θα τραγουδήσει με την κιθάρα της παιδικά τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών «Μια Ριγέ Γαρίδα Ροζ». Ελεύθερη είσοδος.
  • Ενότητα εκδηλώσεων «Πες το μ’ ένα παραμύθι»: Πολλοί παραμυθάδες με διαφορετικές ιστορίες ο καθένας θα καλεστούν να αφηγηθούν τα παραμύθια τους. Την αρχή, μέσα στο 2011, θα κάνει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, τέλη Νοεμβρίου.
  • Ρεσιτάλ τραγουδιού της Λίλιαν Τσατσαρώνη με ελληνικά τραγούδια που αγαπήσαμε. Η συνεργασία του Ιδιόμελου με τη λυρική τραγουδίστρια Λίλιαν Τσατσαρώνη συνεχίζεται και φέτος με ένα πρόγραμμα έντεχνου τραγουδιού με ποιητικές ανάσες. Προγραμματισμός αρχές Δεκεμβρίου.
  • Αφιέρωμα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, με άξονα την ποιητική συλλογή του Ελύτη «Μικρός Ναυτίλος» και τραγούδια από το σύνολο του μελοποιημένου του έργου. Προγραμματισμός: μέσα Δεκεμβρίου.
  • Είσοδος ελεύθερη.
Πηγή: idiomelo