Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

5 Μαρ 2012

Χιλιάδες για το τελευταίο αντίο στον Λούτσιο Ντάλα


 Πάνω από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους τραγουδοποιό Λούτσιο Ντάλα η κηδεία του οποίου τελέστηκε σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μπολόνια, ανήμερα των γενεθλίων του.

Πολλοί φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί, αλλά και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν μέσα από τις αξέχαστες δημιουργίες του, συρρέουν από χθες στην Πιάτσα Ματζιόρε, όπου είχε τοποθετηθεί το φέρετρο του μεγάλου εκλιπόντα τραγουδοποιού.
Πολλοί θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι, ακριβώς τα μεσάνυχτα, όταν άλλαξε η ημέρα και το ημερολόγιο έδειξε Κυριακή 4 Μαρτίου, μέρα που ο αγαπημένος τους Λούτσιο θα έκλεινε τα 69 του χρόνια.
Μια λαοθάλασσα κατέκλυσε την πλατεία έξω από την βασιλική στου Σαν Πετρόνιο όπου ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι η επικήδεια τελετή: «Χαρούμενα γενέθλια». Έτσι άρχισε την ομιλία του ο Πάτερ Μπερνάρντο Μπόσκι και οι παρευρισκόμενοι, συγγενείς και φίλοι, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με τα δάκρυα να τρέχουν από την συγκίνηση.

Ανάμεσα σε όσους του είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο, οι δημοφιλείς τραγουδιστές και φίλοι του, Τζιάνι Μοράντι, Έρος Ραματσότι και Τζοβανότι, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες, όπως ο Λούκα Κ. Ντι Μοντετζέμολο, πρόεδρος της Ferrari.
Μέρος της κληρονομιάς του Λούτσιο Ντάλα, πρόκειται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να διατεθεί για την δημιουργία ειδικού ιδρύματος που θα στηρίζει τις τέχνες, και κυρίως, τις προσπάθειες των νέων μουσικών τους οποίους προσπαθούσε πάντα να βοηθά καθόλη την διάρκεια της αξέχαστης διαδρομής του.

Ο μεγάλος ιταλός τροβαδούρος υπέστη έμφραγμα την 1η Μαρτίου, ενώ βρισκόταν στην Ελβετία για μια σειρά συναυλιών. Ο ξαφνικός θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Πηγή: http://www.ethnos.gr