Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

19 Απρ 2012

Δημήτρης Μαγριπλής, Κρυφές Ενοχές, Εκδόσεις ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ-Σταμούλης Αντ.

«Θα λείψω για λίγο» τους είπα και ΄χάθηκα οδηγώντας με νεύρο στα στενοσόκακα της παλιάς Αθήνας. Πάρκαρα στον περιφερειακό και κατέβηκα με ένα βουητό να μου ξεσκίζει το κεφάλι. Κάτι στα λιγοστά χρήματα, κάτι οι επαγγελματικές ανασφάλειες, ήταν και εκείνο το δάνειο που τελευταία μου στάθηκε βαρίδι επιπλέον στον σβέρκο μου.

Είχα την ανάγκη να βρεθώ μόνος. Προσποιήθηκα λοιπόν έκτακτο επαγγελματικό ραντεβού και αναζήτησα στο λόφο τα μονοπάτια που με ξεκούραζαν τις εποχές της ελευθερίας μου. Τις καριέρες σχεδίασα εδώ πάνω, τις λύσεις στα αδιέξοδα της ζωής, πόσα ταξίδια δεν ξεκίνησαν χωρίς επιστροφές. Μα προπάντων τι ανακούφιση. Ιδιαίτερα οι συναντήσεις μου με τον φτερωτό θεό….».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτριος Γ. Μαγριπλής σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: Πολιτική και Θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου – Μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342 – 1349 μ.Χ.). Τόσο σε επίπεδο μονογραφίας (Σχέσεις και Λειτουργία των Θεσμών. Η διαπλοκή της πολιτικής και της θρησκείας στην κοινωνία του Βυζαντίου. Μια ιστορικο – κοινωνιολογική καταγραφή, Α. Σταμούλης, Θεσσαλονίκη 2003 / β’ έκδοση 2006 ), όσο και σε επίπεδο δημοσιεύσεων σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών (Βυζαντινός Δόμος, Νέα Εστία, Θρησκειολογία, Σύναξη κ.ά.)και συλλογικών τόμων(ως αρθογράφος και ως επιμελητής), ασχολήθηκε κυρίως με όψεις της Βυζαντινής πραγματικότητας και του θρησκευτικού φαινομένου από την Βυζαντινή περίοδο έως σήμερα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επεκτείνονται και στο αντικείμενο της Κοινωνιολογίας του Θανάτου, όπως επίσης και της Κοινωνιολογίας της Κοινωνικής Πρόνοιας. Εκτός από τις επιστημονικές μελέτες έχει ασχοληθεί με τη λογοτεχνία (διήγημα - ποίηση). Τελευταίο του βιβλίο είναι οι "ΚΡΥΦΕΣ ΕΝΟΧΕΣ" απο τις εκδόσεις ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ - Α. Σταμούλης / Θεσσαλονίκη 2012. Από το 1999 διδάσκει Κοινωνιολογία σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ως επιστημονικός συνεργάτης ), και από το 2006 εργάζεται ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.