Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

27 Απρ 2012

Πρώτη παιδική παράσταση με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη παιδική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου" που απευθύνεται σε παιδιά με στόχο να τα βοηθήσει να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη, ηθικά και με ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο "Η Φάρμα του Διαδικτύου" και προορίζεται για τις ηλικίες 5-10 ετών (νηπιαγωγείο - δημοτικό), με στόχο να μάθει στα παιδιά να είναι προσεχτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο, να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να μην αναρτούν έτσι απλά φωτογραφίες τους online, να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο.

Οι  ήρωες της φάρμας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που  ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο Διαδίκτυο και μέσα από τις ιστορίες του βιβλίου μαθαίνουν πώς μπορούν να διαβαίνουν τα διαδικτυακά μονοπάτια με ασφάλεια.

Η παράσταση μπορεί να δοθεί στον δικό σας χώρο (κόστος: 6 Ευρώ για κάθε παιδί). Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, επικοινωνείτε με την υπεύθυνη παραγωγής της θεατρικής ομάδας, κυρία Άννα Πορφύρη, στα τηλέφωνα 2102585170 / 6972893121.