Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

19 Ιουν 2012

Αυτό το ...αδιέξοδο, ποιός θα το πάρει;


Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι το αδιέξοδο θα λυθεί είτε από τον Χ πολιτικό ή τον Ψ πολιτικό, χάνετε τον καιρό σας. Όχι μόνο δεν μπορούν, όχι μόνο δεν έχουν τα κότσια, ή τον κόσμο, ή την θέληση, ίσως δεν ξέρουν καν ποιό είναι το αδιέξοδο, δηλαδή το ξέρουν, ή ξέρουν ό,τι τους λέει ο ένας κι ο άλλος μακάκας στο Λουξεμβούργο, ή το Βερολίνο,  ή τις Βρυξέλλες ή την Τράπεζα  Β ή την Γ.  Αλλά δεν τολμούν να το δουν κατάματα, πόσο μάλλον να σας το πούνε. Και αν τολμούσαν, δεν τους αφήνουν άλλοι πιο πάνω.  Και να ήθελαν, και να έφτιαχναν το dream team, πάλι δεν θα μπορούσαν γιατί το αδιέξοδο είναι ότι η έκβασή του είναι ...άσχημη. Και μάλλον ψάχνουν για το κορόϊδο και παχειά λόγια για να αγοράσουν χρόνο.

Το αδιέξοδο έχει πολλά επίπεδα.

Το πιο απλοϊκό είναι ότι έχουμε πτωχεύσει και δεν το παραδεχόμαστε. Μερικοί, οι πιο ευάλωτοι το ξέρουν, αλλά οι από πάνω δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και πιστεύουν σε απομηχανής θεούς.  Είναι αξιοπερίεργο που είχα καφέ το πρωί, βενζίνη λίγο αργότερα, ρεύμα για να γράφω αυτά που γράφω τώρα, και επιλογή για δείπνο.  Το πιστεύω αυτό. Και είμαστε και λίγο ...απροετοίμαστοι.

Το πιο πολύπλοκο επίπεδο, και η πηγή του αδιεξόδου (και αυτό το εννοώ), είναι ότι οι τράπεζες και τα κράτη που μας δάνειζαν για να ψωνίζουμε ή για να τους ανήκουμε, είναι οι ίδιες και τα ίδια σε αδιέξοδο. Έχουν χάσει λεφτά, έχουν ντόμινο χρεοκοπιών στα χέρια τους, είναι τα ίδια χρεοκοπημένα, και δεν τολμάνε να το παραδεχτούνε, 1) γιατί παίζουν ακόμα το zero sum game, 2) παίζουν ακόμα το game of chicken (σε επίπεδο οχθών Ατλαντικού) και 3) μάλλον φοβούνται (μερικοί), αλλά δεν κάνει να το δείξουν, για να μην γίνει ...πανικός. Σαφώς και μερικοί είναι ακόμα μια χαρά (αλλά γιατί είναι οι κερδισμένοι του zero sum game, και δεν μοιράζονται τα λάφυρα... Χαζοί είναι;)

Το θέμα δεν γίνεται ευκολότερο αφού διακυβεύονται τρόποι ζωής λαών πολύ πιο ...πολυπληθέστερων από εμάς, μερικών με ...όπλα. Όταν χαθούν λεφτά, ή χάνονται, ή αναπληρώνονται με πιο ευτελή λεφτά, ή αρπάζονται από τον γείτονα. Αλλά δεν κουκουλώνεται εσαεί η χασούρα.

Επί του πρακτέου;  Ο Γερμανός είναι σαφής:  Ελάτε να ενωθούμε, να ζήσω το όνειρό μου, και μην φοβάστε, trust me... trust me... To 49,7% του 62,5% που ψήφισε (δηλαδή το 31% των Ελλήνων λέει "ναι" (για να μην του πάρουν το σπίτι οι συμμορίτες). Πάρτε τώρα μιαν ανάσα την βόμβα, αφού σηκώσατε το χέρι.

Πηγή: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...