Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

12 Ιουν 2013

Οι Εκδόσεις Πατάκη για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε σχέση με το κλείσιμο της ΕΡΤ εκφράζουν την ανησυχία τους από το γεγονός ότι η χώρα στερείται έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης και διάδοσης πολιτιστικών αγαθών που να λειτουργεί με κριτήρια εξωεμπορευματικά. 

Δε θέλουμε να πολιτικολογήσουμε ούτε να αναρωτηθούμε ποιος φταίει για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο επιχείρημα «η ΕΡΤ δεν έχει ακροαματικότητα, άρα πρέπει να κλείσει». Αναφέροντας το γεγονός ότι το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ είναι ο μόνος ραδιοφωνικός σταθμός στη χώρα που μεταδίδει κλασική μουσική, κάτι που το έχει ανάγκη η χώρα μας σε μεγάλο βαθμό, και επιπλέον τις εκπομπές για το βιβλίο και για πνευματικά θέματα που είχε η ΕΡΤ, ακόμα και το επίπεδο των προγραμμάτων της και του λόγου της, που δεν έπεσε ποτέ χαμηλά. Τονίζουμε ότι το επιχείρημα αυτό της μη ακροαματικότητας είναι λιγότερο μειονέκτημα σχετικά με την ΕΡΤ και περισσότερο μια θλιβερή διαπίστωση για το χαμηλό επίπεδο διάδοσης των μορφωτικών αγαθών.

Για παράδειγμα το ελληνικό σχολείο θα έπρεπε να παροτρύνει τους μαθητές να ακούνε μουσική από το Γ΄ Πρόγραμμα και όχι ένας υπουργός της κυβέρνησης να θεωρεί ότι αυτό πρέπει να κλείσει επειδή δεν έχει ακροαματικότητα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει, μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης των διαφόρων δημόσιων οργανισμών, να υπάρξει ένας νέος φορέας που θα συνεχίσει το έργο της ΕΡΤ.

Εκδόσεις Πατάκη