Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17 Νοε 2013

Παίζοντας με τη Φωτιά

Το νέο ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου

Να είσαι γυναίκα ηθοποιός στο Αφγανιστάν είναι μία επικίνδυνη επιλογή ζωής, αλλά πιστεύουμε ότι οι Γυναίκες και η Τέχνη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Πήρε το βραβείο «Doc On Air» για το καλύτερο project, στο Pitching Forum του EDN - Ευρωπαϊκή Ένωση Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Η ταινία «Παίζοντας με τη φωτιά» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν που επιμένουν να κάνουν θέατρο αψηφώντας κοινωνική αποδοκιμασία και απειλές εναντίον της ζωής τους. Με το ξαφνικό κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, έναν από τους βασικότερους χρηματοδότες μας σε επίπεδο post-production, χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια σας προκειμένου να ολοκληρώσουμε την ταινία και να μπορέσουμε να πούμε την συγκλονιστική  ιστορία αυτών των γυναικών.

H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει αρχαίο ελληνικό θέατρο και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα. 


Η συνέχεια εδώ