Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17 Μαρ 2014

Κέντρο Κιναισθητικής Νοημοσύνης

Στην προσπάθειά μας να σας υποστηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά κι αναγνωρίζοντας την ανάγκη του συνειδητού νου για κατανόηση και επεξεργασία, δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που συνδυάζει τα οφέλη της εξειδικευμένης κινησιολογίας, που γνωρίζετε, με τη βαθιά επίγνωση που δίνει η ψυχοθεραπεία.
Πόσες φορές θέλουμε ν' αλλάξουμε πράγματα αλλά νοιώθουμε πως δεν έχουμε τον χρόνο για πολυετείς αναζητήσεις; Πόσες φορές έχουμε κουραστεί να κάνουμε τα ίδια ξανά και ξανά και να αισθανόμαστε σε αδιέξοδο; Πόσες φορές νοιώθουμε πως οι καταστάσεις μας ξεπερνούν;
Οι απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα πάντα υπάρχουν μέσα μας και, για να τις βρούμε, πάλι μέσα μας πρέπει να κοιτάξουμε. Δυστυχώς, αυτό φαντάζει και είναι δύσκολο, όταν βρισκόμαστε υπό την επήρεια της συναισθηματικής φόρτισης. Και, όταν η φουρτούνα περνά, το ξεχνάμε. Μέχρι την επόμενη φορά που θα κάνουμε για άλλη μια φορά, το ίδιο.

Η πρώτη πύλη προς την εσωτερική μας φωνή και τις απαντήσεις που βρίσκονται μέσα μας είναι το σώμα μας. Το σώμα μας «ενημερώνει» τον εγκέφαλο με χιλιάδες μηνύματα το λεπτό για το αν η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι «ασφαλής» για εμάς ή όχι. Φυσικά, ο ορισμός της «ασφάλειας» είναι υποκειμενικός και αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες μας. Η ταχυπαλμία ή το σφίξιμο στο στομάχι για παράδειγμα, είναι η σωματική μετάφραση και ταυτόχρονα πηγή των συναισθημάτων μας, είτε τα αναγνωρίζουμε είτε όχι. Είτε «ακούμε» το σώμα μας είτε όχι.
 
Η σωματική έκφραση των συναισθημάτων είναι η πιο ανόθευτη μορφή πληροφορίας. Εργαζόμενοι θεραπευτικά τόσο με την συνειδητή επεξεργασία των στρεσογόνων καταστάσεων (ψυχοθεραπεία) όσο και με το πώς το στρες αυτό εκδηλώνεται στο σώμα και αλλάζοντας τα σωματικά μηνύματα (εξειδικευμένη κινησιολογία), μπορούμε να φέρουμε τις επιθυμητές αλλαγές στην καθημερινότητά μας γρήγορα και απτά. 

Η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματική στο να «γνωρίσουμε» τον εαυτό μας, τα βαθύτερα κίνητρα, δυνατότητες κι αδυναμίες μας. Η εξειδικευμένη κινησιολογία χρησιμοποιεί τις πρωτογενείς αντιδράσεις του σώματος (ταχυκαρδία, ρηχή αναπνοή, χέρια που ιδρώνουν, γόνατα που κόβονται κτλ) και συνομιλώντας με αυτό τις τροποποιεί επιτρέποντας μια αβίαστη αλλαγή σε συνειδητό επίπεδο.

Ο συνδυασμός των δύο είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί τις ικανότητες του συνειδητού νου για ανάλυση και σύνθεση, τη σοφία των συναισθημάτων και τη δομική σημασία του σώματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος για μια εις βάθος και πλάτος ουσιαστική αλλαγή κι εξέλιξη.

Στην πράξη μέσα σε 6 μήνες, με 4 ατομικές συνεδρίες το μήνα (3 ψυχοθεραπείας και 1 εξειδικευμένης κινησιολογίας), μπορούμε να δούμε ουσιαστική μείωση στα «συμπτώματα» που μας περιορίζουν (60-80%), καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας, του χρόνου, των στόχων και προτεραιοτήτων μας, πιο ουσιαστική επικοινωνία με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Κατά συνέπεια, η ποιότητα της ζωής μας βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς και απτούς τρόπους. 


Με εκτίμηση και αιδιοδοξία, 

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

 Μαρία Καρακωστάνογλου: Εξειδικευμένη κινησιολόγος, εκπαιδεύτρια Brain Gym με πολυετή εμπειρία σε διεξαγωγή σεμιναρίων κινησιολογίας και ατομικές συνεδρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα για το βιογραφικό της διαβάστε ΕΔΩ 

Χρύσα Μπαξεβανίδη. Ψυχολόγος, Συστημική (Οικογενειακή) Ψυχοθεραπεύτρια. Εδώ και χρόνια εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, ανηλίκων και οικογενειών. Γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τα οφέλη της κίνησης και του σώματος, καθότι είναι μέλος ομάδας διερεύνησης του συναισθήματος μέσω Αυθεντικής Κίνησης (Χοροθεραπεία). Περισσότερα για το βιογραφικό της διαβάστε ΕΔΩ