Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18 Ιουν 2014

Η παρουσίαση του βιβλίου της Αριάνα Χάφινγκτον

της Ματίνας Δεμελή

Μίλησε για όλα. Για το ελληνικό πνεύμα, την κρίση, την άνοδο των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη, την τεχνολογία που έχει αποξενώσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Και για την ευδαιμονία που όλοι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε μια καλή ζωή.

Η Αριάνα Χάφινγκτον βρέθηκε χθες το βράδυ στο Σταθάκειο κέντρο στην Αστόρια για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου "Thrive". «Ευδαιμονία. Μια φανταστική λέξη» είπε ανοίγοντας την ομιλία της. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη μητέρα μου, η οποία ήταν μια καταπληκτική ελληνίδα γιαγιά» είπε συγκινημένη.

«Τι είναι όμως μια καλή ζωή»; Αυτή την ερώτηση έκανε η ίδια στον εαυτό της όταν πριν μερικά χρόνια έπαθε υπερκόπωση από την πολλή δουλειά και χτύπησε το πρόσωπο της στο γραφείο της. Τότε, αποφάσισε να γράψει το "Thrive".

«Για να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και που μας αξίζει θα πρέπει να αναζητήσουμε το τρίτο μέτρο, ένα τρίτο σημείο αναφοράς που αποτελείται από τέσσερις βάσεις: το ευ ζειν, τη σοφία, το θαύμα και την προσφορά. Αυτές οι βάσεις αποτελούν τα τέσσερα μέρη του βιβλίου», περιέγραψε η Χάφινγκτον ενώ είπε πως μέσα από το βιβλίο της δίνει δώδεκα μικρά βήματα-συμβουλές για καλύτερη ζωή. Ένα από αυτά είναι και ο ύπνος! Η ίδια εκμυστηρεύτηκε ότι πλέον κοιμάται 7 με 8 ώρες από 4 με 5 που κοιμόταν πριν. Μάλιστα αναφέρθηκε σε μια δήλωση που είχε κάνει ο Μπιλ Κλίντον όταν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Τα μεγαλύτερα λάθη τα έκανα όταν ήμουν κουρασμένος». «Δεν ξέρουμε τι λάθη εννοούσε» είπε χαριτολογώντας η Αριάννα Χάφινγκτον. 

Η επιτυχημένη Ελληνοαμερικανίδα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της μιλούσε με «μότο» της μητέρας της και ρητά του Σωκράτη και του Αρχιμήδη. «Μην χάνεις τις στιγμές» ήταν μια φράση που μου έλεγε η μαμά μου. Πόσο δίκιο είχε. Η νέα τεχνολογία μας έχει αποξενώσει. Περπατάς στους δρόμους της Νέας Υόρκης και όλοι κοιτάνε το κινητό τους. Χάνουν τις στιγμές. Έχουμε γίνει ξένοι με τον εαυτό μας. Θα σας δώσω μια συμβουλή. Στο τέλος της ημέρας κλείστε τα κινητά σας. Και φορτίστε τα μακριά από το κρεβάτι σας. Η Χάφινγκτον αναφέρθηκε και στην εξάπλωση του "Huffington Post" σε έντεκα χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο. Θα πάει στη γενέτειρα μου».

Περισσότερα εδώ