Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

31 Αυγ 2017

Στα χέρια της Silicon Valley το «σύγχρονο πετρέλαιο»

H τεχνολογική εξέλιξη προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δημιουργώντας καθημερινά περισσότερες ανάγκες. Μία από αυτές τις ανάγκες φαίνεται να είναι η ολοένα και συχνότερη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Πόσο ηθικό είναι όμως να παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων εταιριών που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία;
Η Silicon Valley, η μητρόπολη των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών και αποτελούν οδηγό των εξελίξεων σε αυτούς τους τομείς, απασχολώντας εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη βιομηχανία οι πόροι δεν είναι το πετρέλαιο ή ο χαλκός, αλλά τα δεδομένα.
Οι εταιρίες συλλέγουν αυτά τα δεδομένα παρατηρώντας όσο μπορούν περισσότερο τις διάφορες δραστηριότητες που συμβαίνουν στο διαδίκτυο. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να διαμορφώνονται από ένα απλό like στο Facebook, μια αναζήτηση στο Google ή ακόμα και από το χρονικό διάστημα που το ποντίκι σας είναι καρφωμένο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης. Αυτά τα σημάδια μεμονωμένα μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά σε συνδυασμό με αντίστοιχες δραστηριότητες άλλων χρηστών, δίνουν την ευκαιρία στις εταιρίες να προσδιορίζουν τι είδους άτομο είστε και τι πράγματα ενδιαφέρεστε να αγοράσετε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.
Η συνέχεια εδώ