Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

3 Νοε 2017

Συνταγογραφούμενος... θάνατος

Τα ταξίδια στα θέρετρα της Φλώριδας, της Αριζόνα και της Καλιφόρνιας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τους γιατρούς να δικτυωθούν, να κάνουν ένα διάλειμμα από τους ασθενείς τους και να έρθουν σε επαφή με νέες θεραπείες. Στα διαλείμματα υπήρχαν πλήθος δραστηριοτήτων, ενώ στο τέλος προσφέρονταν και πλούσια δώρα. Φυσικά, όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα, από τους «οικοδεσπότες»: Τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Τελικά, αυτού του είδους οι συναντήσεις, έθεσαν τις βάσεις για μια ακόμη τραγωδία της αμερικανικής κοινωνίας: Τον εθισμό από τα συνταγογραφούμενα οπιοειδή, ο οποίος οδήγησε στην εμφάνιση νέας ναρκο-αγοράς στους δρόμους και στην αύξηση των θανάτων.

Η αρχή

Από το 1996 έως το 2001, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Purdue Pharma» πραγματοποίησε περισσότερα από 40 πανεθνικά «συμπόσια διαχείρισης του πόνου» σε γραφικές τοποθεσίες, φιλοξενώντας χιλιάδες Αμερικανούς γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς.


Όπως θα αποδεικνυόταν αργότερα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης λάμβαναν ειδικές προσκλήσεις, έπαιρναν μέρος σε συνέδρια που διοργανώθηκαν πάνω σε διαφημιστικό υλικό σχετικά με το νέο «αστέρι» της εταιρείας, το OxyContin, και, ουσιαστικά, «προσλήφθηκαν» ως «συνήγοροι» και «διαφημιστές» της εταιρείας.

Η συνέχεια εδώ