Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1 Σεπ 2019

Εργαστήριο δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς με το Νίκο Τομαρά («Εργαστήριο Αποτελεσματικού Δασκάλου»)


Αφορά


  • Τους μάχιμους εκπαιδευτικούς δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που δουλεύουν από νήπια έως ενήλικες.
  • Τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς για επιμόρφωση του επιστημονικού προσωπικού τους.


Οφέλη εργαστηρίου

To «Εργαστήριο Αποτελεσματικού Δασκάλου» στηρίζεται στα πρότυπα του μοντέλου Gordon, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και βοηθά όσους το παρακολουθήσουν: 

  • Να γίνουν πιο αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί και σίγουροι για τον εαυτό τους.
  • Να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου μειώνονται εξαιρετικά οι πιθανότητες κάποιοι μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να επιδοθούν σε άλλες επικίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένες στη σημερινή κοινωνία, συμπεριφορές.
  • Να αποκτήσουν εργασιακή ικανοποίηση, γιατί θα εκπαιδεύουν μαθητές που σέβονται και εκτιμούν τους δασκάλους τους, τους υπόλοιπους μαθητές αλλά και το σχολείο.
  • Να αρχίσουν να λαμβάνουν οι μαθητές τους περισσότερο υπ’ όψιν τους τις ανάγκες του άλλου.
  • Να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπειθαρχίας και ανεξαρτησίας.


Διάρκεια

Το εργαστήριο διαρκεί συνολικά 24 με 30 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, και αποτελείται από 8 έως 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.


Πληροφορίες

Το πρόγραμμα προσφέρεται αποκλειστικά από συνεργάτες πιστοποιημένους από τον Οργανισμό Gordon Hellas.

Τα Εργαστήρια Αποτελεσματικού Δασκάλου αποτελούνται από σύντομες διαλέξεις, επιδείξεις, ομαδικές και ατομικές εργασίες, ασκήσεις από το εγχειρίδιο ασκήσεων, παιχνίδια ρόλων και συζητήσεις σε μικρές ομάδες.

Σε κάθε συμμετέχοντα δίδεται ένα σύνολο ενημερωτικού υλικού, που περιλαμβάνει το βιβλίο του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Δασκάλου, το αντίστοιχο εγχειρίδιο ασκήσεων, ένα αντίγραφο του Πιστεύω του Dr. Gordon.

Με το πέρας του εργαστηρίου, χορηγείται το πιστοποιητικό συμμετοχής.



Gordon Hellas - Gordon Training International (GTI)

Ο οργανισμός Gordon Hellas αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον οργανισμό Gordon Training International (GTI). Ο GTI εδρεύει στην Solana Beach, στην Καλιφόρνια, και είναι ένας διεθνούς κύρους οργανισμός με κύρια ενασχόληση την ανάπτυξη και βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Αποστολή του GTI είναι να προσφέρει παγκοσμίως τις δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων που είναι αναγκαίες για τη δημιουργία αποτελεσματικών, αρμονικών και ανθεκτικών σχέσεων στην οικογένεια, το σχολείο και τη δουλειά.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αναπτύσσουν ένα περιεκτικό σύνολο δεξιοτήτων και μαζί με αυτές το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να γνωρίζουν πότε και πώς να τις χρησιμοποιούν. Αμέσως μετά την εκμάθηση και την εφαρμογή τους, οι δεξιότητες αυτές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής επικοινωνίας σε όλες τις σχέσεις.


Έναρξη εργαστηρίου:

Τα εργαστήρια ξεκινούν μόλις συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων. Στους ιδιωτικούς φορείς (ιδιωτικά σχολεία κλπ) τα εργαστήρια μπορούν να γίνουν στο χώρο τους και στο χρόνο που εξυπηρετεί τη μονάδα εκπαίδευσης.


Περισσότερες πληροφορίες : info@tomaras.gr