Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

31 Ιαν 2020

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ, Σχολή Γονέων Βριλησσίων, Παρασκευή 31/1/20 στις 19.00

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 

Την Παρασκευή 31/1/2020 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων με κύριο εισηγητή τον συνεργάτη μας κο Νίκο Τομαρά, Ειδικό Εκπαιδευτικό- Συγγραφέα, Σύμβουλο / Ψυχοθεραπευτή. 

Θέμα μας αυτή τη φορά ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ 

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια συμβουλευτική διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και έχει ως στόχο να βοηθήσει τον έφηβο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό του και να επιλέξει την κατάλληλη για εκείνον σπουδαστική και μετέπειτα, επαγγελματική κατεύθυνση.

Όσοι επιλέγουν τις υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού διερευνούν σε βάθος τα χαρακτηριστικά του εαυτού τους και τις ικανότητές  τους. Η εις βάθος γνώση του εαυτού, σε συνδυασμό με τη γνώση του εξωτερικού περιβάλλοντος, καθιστούν τον έφηβο ικανό να λάβει τις πλέον ορθές αποφάσεις αναφορικά με τη σταδιοδρομία του.

Ο Νίκος Τομαράς,  Ειδικός Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, θα μας παρουσιάσει τα εργαλεία (τεστ και ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται και στοχεύουν στη διερεύνηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και των ικανοτήτων του εφήβου.

Θα μας αναλύσει το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης όπως διαμορφώνεται σήμερα και θα μας πει πώς, με τη βοήθεια των ψυχομετρικών εργαλείων των Σειρών Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας EvCareer της Evalion, στηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (έφηβους / μαθητές 14 έως 18 ετών)  οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την επιλογή της κατάλληλης μεταλυκειακής εκπαίδευσης και τη συμβουλευτική καριέρας σε φοιτητές, ανέργους και άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και σε ήδη εργαζόμενους.

Σας περιμένουμε... 

Νίκος Τομαράς  
                
Ειδικός Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
Σύμβουλος / Ψυχοθεραπευτής
(Συνθετικό Μοντέλο)

§  Εκπαιδευτής PET & TET (Parent & Teacher Effectiveness Training)- GTI (Gordon Training International)
§  Συνεργάτης της Evalion (Επαγγελματικός Προσανατολισμός εφήβων και Συμβουλευτική Καριέρας ενηλίκων)

Περισσότερα για τον ομιλητή μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα : www.tomaras.gr