Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

30 Αυγ 2021

Η κατάθλιψη ή πώς να βασίζεσαι στην αλητεία των ξένων, Έλενα Ακρίτα

 


Κανένας που αντιμετώπισε χλευασμό, ρατσισμό και bullying δεν μπόρεσε και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει αυτούς που χτυπάνε στη διαταραχή του άλλου. Κανείς όμως δεν δικαιούται και να αποδίδει άκριτα χαρακτηρισμούς στη πολιτική ζωή του τόπου.

«Κατάθλιψη είναι να ζεις εγκλωβισμένος σε ένα σώμα που επιδιώκει να ζήσει κι ένα μυαλό που επιδιώκει να πεθάνει».

Αυτή είναι η κατάθλιψη.Αυτή είναι γενικά η οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή που κάποιοι αλήτες την πιάνουν στο στόμα τους για να κάνουν χαβαλέ με το μαρτύριο του άλλου.

Για να νιώσουν ανώτεροι από σένα, να σε πουν τρελό, να ψυχιατρικοποιήσουν μια κοινωνική ή πολιτική αντιπαράθεση. Κι αν δεν έχουν επιχειρήματα, τότε θα στοχοποιήσουν το φύλο σου, την ηλικία σου, την εμφάνισή σου, το βάρος σου, την ψυχική σου κατάσταση: Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά είσαι χοντρός. Είσαι κοντός. Είσαι γέρος. Είσαι γυναίκα. Είσαι κακός μαθητής. Είσαι ‘αδελφή’. Είσαι τρελός. Είσαι καταθλιπτικός.

Έχεις φοβίες, έχεις άγχος, έχει στρες, φοβάσαι τους κλειστούς χώρους, δεν μπαίνεις σε ασανσέρ, τρέμεις τα ύψη, δεν αντέχεις την πολυκοσμία, πλένεις δέκα φορές τα χέρια σου, δεν μπορεί να συγκεντρωθείς σε μια παράγραφο, μια είσαι στα ουράνια και μια στα Τάρταρα, τακτοποιείς πάντα με τον ίδιο τρόπο τα αντικείμενα στο κομοδίνο σου.

Είσαι κατώτερος. Τέρμα.

Μη μιλάς.

Βούλωσε το.

_______________________________________

Η συνέχεια του άρθρου εδώ