Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

8 Νοε 2021

Δυο φαπούλες, Έλενα Ακρίτα

 


Τα χαστούκια του προπονητή στο 13χρονο κορίτσι, δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Διότι υπάρχουν εκείνοι που "δίνουν χαλαρά δυο φαπούλες" και υπάρχουμε κι εμείς που θα σηκώνουμε τον κόσμο στο πόδι για τον κάθε αλήτη με τις φαπούλες.


Τόσες έδωσε ο προπονητής τζούντο σε μια 13χρονη αθλήτρια. Σε ένα παιδί. Ένα παιδί ανήμπορο, ένα παιδί στο έλεος του. Δυο φαπούλες, έτσι τις χαρακτήρισε ο ίδιος. Ούτε καν τρεις.

Κι εμείς οι υπόλοιποι πώς κάνουμε έτσι μωρέ για δυο φαπούλες; Τι υπερβολές είναι αυτές; Ούτε την μαστίγωσε, ούτε φάλαγγα της έκανε, ούτε τη σκότωσε με κλωτσιές.

Δυο φαπούλες.

Μόνον.

Λέει ο ίδιος.

“Δεν υπήρχε σκοπός να τραυματίσουμε το παιδάκι ή να κάνουμε κάποια ζημιά. Όλα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε στραβά. Έχω αναλάβει επιπλέον τον ρόλο του πατέρα. Αν το θέμα δοθεί σε άλλη διάσταση από αυτή που πραγματικά είναι, εγώ καταστρέφομαι”.

"Όλα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή".

Όχι φίλε. Δεν είναι αυτό "μια άτυχη στιγμή".

Άτυχη στιγμή ήταν όταν το κοριτσάκι έπεσε στα νύχια σου.

Άτυχη στιγμή είναι που η μάνα της – καθ’ ομολογίαν της ίδιας – σε επέλεξε για σύντροφο της.

‘Άτυχη στιγμή είναι ότι τα μεγαλώνεις εσύ. Εσύ ο νταής που βαράς παιδιά. Εσύ που πιστεύεις πως η βιαιοπραγία είναι "άτυχη στιγμή".

Δεν είναι ψυχική σκληρότητα.

Δεν είναι βαναυσότητα.

Δεν είναι κακοποίηση.

Είναι "άτυχη στιγμή".

Ένα άθροισμα από "άτυχες στιγμές" είναι η ζωή γύρω μας.

Άτυχη στιγμή όταν δέρνουμε παιδί, άτυχη στιγμή όταν διαπομπεύουμε τον συνάνθρωπό μας, άτυχη στιγμή όταν χλευάζουμε κοινωνικές ομάδες, άτυχη στιγμή όταν σκοτώνουμε τη γυναίκα μας, άτυχη στιγμή όταν σκοτώνουμε το οποιοδήποτε πλάσμα αυτής της γης, μόνο και μόνο γιατί έχουμε νεύρα. Μόνο και μόνο γιατί μας έβγαλε γλώσσα. Μόνο και μόνο γιατί θέλησε να απαλλαγεί από τη βία.

Άτυχη στιγμή όταν ο προπονητής τράβηξε δυο φαπούλες στο παιδί.

Σας παρακαλώ να το δείτε αυτό το βίντεο. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δείτε το.

Η συνέχεια εδώ