Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ειδήσεις Google

22 Μαΐ 2024

Παρουσίαση βιβλίου: Κυριακή Σαββίδη και Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, "(Για)Τι τρώμε; - Οδηγός για υγεία και ευεξία" , Εκδόσεις Κριτική

 

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 7 το απόγευμα σας περιμένουμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Σαββίδη και της Ισαβέλλας Ζαμπετάκη "(Για)τί τρώμε; - Οδηγός για υγεία και ευεξία" στο Δημαρχείο Αχαρνών (αίθουσα Μάριος Σουλούκος, Αθανασίου Μπόσδα 87 & Λεωφόρος Φιλαδελφείας, Αχαρναί)

Θα μιλήσουν:

Νίκος Τομαράς, Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής

Βασιλική Σγούρα, Ιατρός Μικροβιολόγος

Στάλω Μεστάνα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Διαιτολογίας & Κλινικής Άσκησης, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Κυριακή Σαββίδη, Διαιτολόγος – Ψυχολόγος Μ.Sc., Ph.D.c / Συγγραφέας του βιβλίου

Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Δημοσιογράφος / Συγγραφέας του βιβλίου

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι δίαιτες είναι της μόδας. Το ίδιο και οι κάθε λογής τάσεις που διαμορφώνονται σχετικά με το τι και το πώς πρέπει να τρώμε. Πολλές από αυτές στερούνται επιστημονικής βάσης και μας βάζουν σε άσκοπες διαδικασίες ή, ακόμα, και σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούμε βασικές αλήθειες σχετικά με την αξία της τροφής για το σώμα μας.
Μέσα από 100 ερωταπαντήσεις οι συγγραφείς του πολύτιμου αυτού οδηγού παρέχουν, με τρόπο απλό και κατανοητό, σημαντικές συμβουλές και μυστικά σχετικά με τη διατροφή, όπως: γιατί δεν είναι καλό να συνδυάζουμε τα κορν φλέικς με το γάλα ή το γιαούρτι; Γιατί δεν πρέπει να αυγοκόβουμε την ψαρόσουπα και την κρεατόσουπα; Γιατί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα η "πιατέλα" των φρούτων;
Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζονται χρήσιμες και εύκολες συνταγές για κάθε γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς και πετυχημένες συνταγές από γνωστούς σεφ. Στις σελίδες του θα βρούμε όλοι τη γνώση και την έμπνευση να επιστρέψουμε σε έναν τρόπο διατροφής που δεν είναι απλά ο "σωστός" αλλά, κυρίως, είναι ένας τρόπος που φέρνει το σώμα και το πνεύμα μας σε ισορροπία.