Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

1 Αυγ 2010

Οικολογικοί κούριερ που καίνε... θερμίδες

Οι τιμές είναι προσιτές εν μέσω κρίσης και ο χρόνος παράδοσης ξεκινάει από τα 20 λεπτά και φτάνει τα 45 για μια απόσταση όπως Κηφισιά-Γλυφάδα.

Mια παρέα ποδηλατών με αγάπη προς το περιβάλλον έφτιαξε την πρώτη εταιρεία «ταχυδρόμων» με ποδήλατα στην Ελλάδα. Μπορούν να μεταφέρουν αυθημερόν δέματα έως 10 κιλά στο λεκανοπέδιο της Αττικής και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές

«Επιτάχυνε τη δουλειά σου, σώσε την πόλη σου»... Με σύνθημα την ταχύτητα αλλά και την αγάπη για το περιβάλλον μια παρέα ποδηλατών έφτιαξε την πρώτη εταιρεία κούριερ με ποδήλατα στην Ελλάδα.

Μπορούν να μεταφέρουν δέματα έως δέκα κιλά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αυθημερόν και σε πολύ χαμηλές τιμές. Ο χρόνος παράδοσης ξεκινάει από τα 20 λεπτά και φτάνει τα 45 για μία απόσταση όπως Κηφισιά-Γλυφάδα.

Η παρέα των ποδηλατών που έφτιαξε την πρώτη εταιρεία κούριερ με ποδήλατα στην Ελλάδα.«Είμαστε οι πιο γρήγοροι, οι πιο φτηνοί και οι πιο καθαροί», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Χάρης Σκαφτούρος, ο εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία της εταιρείας.

10-15 αποστολές καθημερινά
«Είμαστε μια παρέα, όλοι φίλοι, που γνωριζόμαστε χρόνια και ασχολούμαστε με την ποδηλασία. Στον ένα μήνα λειτουργίας μας δουλεύουμε σε καθημερινή βάση τρία άτομα, ενώ άλλα δέκα βρίσκονται σε αναμονή. Σιγά σιγά ο κόσμος μας μαθαίνει και ήδη έχουμε λάβει πενήντα βιογραφικά από κόσμο που ενδιαφέρεται να δουλέψει για μας».

Οι αποστολές που κάνουν οι ποδηλάτες κούριερ -10 με 15 καθημερινά- ποικίλλουν. «Μπορεί να είναι μια δικογραφία που θα πρέπει να ?φύγει? από ένα δικηγορικό γραφείο για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ένας φάκελος εξετάσεων ασθενούς από το σπίτι του στο νοσοκομείο και άλλα πολλά», λέει ο κ. Σκαφτούρος.

Οι τιμές είναι προσιτές εν μέσω κρίσης. Για μια αποστολή έως 2 κιλά με χρόνο παράδοσης τη μία ημέρα ο πελάτης θα χρεωθεί με το ποσό των 6,5 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση είναι 2 ευρώ. Αν κάποιος ζητήσει αυθημερόν παράδοση στην Α' Ζώνη, δηλαδή σε περιοχές εντός δακτυλίου με χρόνο παράδοσης έως 20 λεπτά, η τιμή είναι 12,5 ευρώ. Στη Β' Ζώνη (περιφέρεια δακτυλίου) το κόστος παράδοσης είναι 25 ευρώ και ο χρόνος 45 λεπτά.

«Αν χρειαστεί να μεταφέρουμε δέμα εκτός Αθηνών, μπορούμε να το κάνουμε και αυτό. Για μια παράδοση που ξεπερνά τις 3 ώρες το κόστος θα κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ».

Ο ίδιος εξηγεί τα πλεονεκτήματα ενός κούριερ με ποδήλατο: «Δεν ρυπαίνουμε την πόλη. Γι’ αυτό και οι οικολογικές οργανώσεις ήταν οι πρώτοι μας πελάτες. Δεν έχουμε άγχος πού να παρκάρουμε, αλλά ούτε και χρειάζεται να βάζουμε βενζίνη. Τα έξοδά μας περιορίζονται στο... φαγητό, αφού καίμε περίπου 4.000 θερμίδες την ημέρα»!


ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
«Στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι καινούργιο και πρέπει να καθιερωθεί»

Στο εξωτερικό τα κούριερ ποδηλατών υπάρχουν εδώ και τριάντα χρόνια. «Είναι κανόνας. Στις περισσότερες χώρες οι εταιρείες κούριερ δουλεύουν με ποδήλατα. Στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι καινούργιο το οποίο πρέπει να καθιερωθεί. Το ποδήλατο είναι ένα φιλικό μέσο, ευέλικτο για μια πόλη όπως είναι η Αθήνα», επισημαίνει ο Γιώργος Γκιώνης, συνεργάτης του Χάρη Σκαφτούρου.

«Γι’ αυτό και ο κόσμος μας υποδέχεται με χαρά όπου κι αν πάμε. Αρέσει πολύ στον κόσμο το ποδήλατο. Αισθητικά είναι ανώτερο από ένα μηχανάκι που κάνει και φασαρία... Είναι και η πρωτοτυπία...».

Οσο για τους οδηγούς της Αθήνας: «Οι οδηγοί στο κέντρο έχουν βελτιωθεί πολύ. Οι συνθήκες μπορεί να μην είναι οι ιδανικές αλλά μας υπολογίζουν. Οδηγούμε πάντα με ασφάλεια, φορώντας κράνος χωρίς να τρέχουμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Απλά ο ρυθμός είναι αυτό που μας κάνει να πηγαίνουμε γρήγορα στον προορισμό μας... Και φυσικά το ότι αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε», καταλήγει ο κ. Σκαφτούρος.

Θα τους βρείτε: www.bondexcouriers.com

ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ
http://www.ethnos.gr