Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

27 Σεπ 2010

12ο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη
1 - 4 Οκτωβρίου 2010
«Το Αρχαίο Ψηφιδωτό συναντά το Σύγχρονο»


Διεθνής Έκθεση Ψηφιδωτού
Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
1-10 Οκτωβρίου 2010

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυσή της στη Ραβέννα, η Διεθνής ´Ενωση Σύγχρονων Ψηφοθετών AIMC πραγματοποιεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 12ο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού και τη Διεθνή Έκθεση Ψηφιδωτού, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, από 1 έως και 4 Οκτωβρίου 2010. Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, από 1 έως και 10 Οκτωβρίου 2010, παρουσιάζονται έργα 120 καλλιτεχνών από 21 χώρες.

Κάθε δύο χρόνια, η ΑΙΜC, που αποτελεί το μοναδικό διεθνή οργανισμό με αντικείμενο το ψηφιδωτό, πραγματοποιεί το συνέδριό της σε διαφορετική χώρα, δίνοντας ένα πολυπολιτισμικό βήμα έκφρασης σε ανθρώπους που κινούνται στο χώρο του ψηφιδωτού.

Στη χώρα που γεννήθηκε η διαχρονική έκφραση του ψηφιδωτού με τεχνικές εφαρμογής που ισχύουν μέχρι σήμερα, θα συγκεντρωθούν καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης, ακαδημαϊκοί, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, συντηρητές, απ' όλο τον κόσμο, για να αναπτύξουν ιδέες και να παρουσιάσουν έργα τους με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας του ψηφιδωτού και της δυναμικής εξελικτικής του πορείας στον 21ο αιώνα.

Ο τίτλος του συνεδρίου και της έκθεσης αποτυπώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η διοργάνωση αυτή για την ελληνική πραγματικότητα: «Το αρχαίο ψηφιδωτό συναντά το σύγχρονο». Η ισχυρή αρχαία και βυζαντινή ψηφιδωτή κληρονομιά μας έχει συνέχεια ή μένει στα πλαίσια της παράδοσης; Ο φιλόδοξος στόχος είναι να αναγνωριστούν οι δυνατότητες του ψηφιδωτού ως σύγχρονου εικαστικού και χρηστικού μέσου έκφρασης.


Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β &Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
T: 210-3611206
F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr
www.thf.gr