Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

20 Ιουλ 2011

Κυκλοφόρησε το 46ο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού index

Κυκλοφόρησε το 46ο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού index με πολυσέλιδο αφιέρωμα στα βιβλία για το καλοκαίρι.

Τα περιεχόμενα του τεύχους, αναλυτικά:


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

Ο ποιητής, δοκιμιογράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου Νάσος Βαγενάς, μας μιλά για την ποίηση στην πορεία του χρόνου, για τον ρόλο της στη σημερινή εποχή, για τους σημερινούς πολιτικούς και την πολιτική, για την κριτική και για άλλα πολλά. Αφορμή η τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο «Στη νήσο των Μακάρων».

Ο Ραβίνος και συγγραφέας Harold Kushner, μας μιλά για τη συγχώρεση, τον θυμό, την πνευματικότητα, τη θρησκεία και τη σοφία με αφορμή τα πρόσφατα βιβλία του «Κατακτώντας την ευτυχία» και «Ξεπερνώντας τις απογοητεύσεις της ζωής».

Ο συγγραφέας και κριτικός Μάκης Πανώριος μας μιλά για τη φανταστική λογοτεχνία, το Βυζάντιο, την Ελληνική αρχαιότητα, τη μυθολογία –υπό την ευρύτερη έννοια- και άλλα πολλά με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Η σιωπή στο τέλος του δρόμου».


ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ:
-Οι συνεργάτες και η συντακτική ομάδα του index προτείνουν βιβλία για το καλοκαίρι, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, από όλες τις κατηγορίες των βιβλίων.


ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ:

Αντωνία Μποτονάκη
Σταύρος Σταυρόπουλος
Χίλντα Παπαδημητρίου
Χριστίνα Χρυσανθοπούλου


Focus:
Howard Jacobson /Το γέλιο πρέπει να έχει γεύση αίματος /Από την Μπελίκα Κουμπαρέλη

Σταυροδρόμια:
Ταξίδια με ποιητική έμπνευση/ Από την Άσπα Σκαπέρδα

Και, φυσικά, οι μόνιμες στήλες μας, όπου οι συνεργάτες μας αναλύουν και σχολιάζουν βιβλία – και όχι μόνο:
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ, FLYERS (ειδήσεις, σχόλια, προσκλήσεις και προκλήσεις), ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ (Δόκιμοι συγγραφείς, βιβλιοκριτικοί αλλά και «απλοί» αναγνώστες κρίνουν τα βιβλία που αγάπησαν ή αντιπάθησαν. Ακόμα: Το βιβλίο της άμμου, ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Καλοκαίρι με ποίηση/ Από τον Φίλιππο Φιλίππου, ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ… (Παραστάσεις & εκπαίδευση, δημιουργική γραφή, σινεμά), Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΥΛΙ (βιβλιόφιλες αστρολογικές προβλέψεις).