Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

24 Ιουλ 2011

Νεκρή η διάσημη τραγουδίστρια Έϊμι Γουάινχαουζ

Η 27χρονη τραγουδίστρια της σοουλ, η οποία αγωνιζόταν να ξεπεράσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, βρέθηκε νεκρή σήμερα το μεσημέρι στο διαμέρισμά της, στο βόρειο Λονδίνο.

Νεκρή η διάσημη τραγουδίστρια Εϊμι Γουάινχαουζ
Η Βρετανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρή στην κατοικία της, σε διαμέρισμα του βόρειου Λονδίνου, ύστερα από ειδοποίηση ασθενοφόρου γύρω στις πέντε το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Την έρευνα πραγματοποίησαν άνδρες της υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ, ανακοίνωσε πως συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της τραγουδίστριας.
Η 27χρονη τραγουδίστρια της σόουλ, αγωνιζόταν πολλά χρόνια να ξεπεράσει τα προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Πρόσφατα είχε ολοκληρώσει θεραπεία αποτοξίνωσης και προγραμμάτιζε σταδιακά να επανέλθει στη σκηνή και συγκεκριμένα σε περιοδεία με συναυλίες που είχε αναγκαστεί να ακυρώσει λόγω των προβλημάτων της.
Ανάμεσα στις συναυλίες που είχε ακυρώσει ήταν κι αυτή της Ελλάδας, όταν κατέρρευσε στην σκηνή της συναυλίας στο Βελιγράδι.
Μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της, η Γουάινχαουζ είχε κερδίσει πολλά βραβεία Grammy, ενώ ήταν γνωστή για τα κατάμαυρα και πάντα περίεργα στολισμένα μαλλιά της, την αισθαντική φωνή της αλλά και την εκκεντρική συμπεριφορά της τόσο επί σκηνής όσο και στην προσωπική της ζωή.
Νεκρή η διάσημη τραγουδίστρια Εϊμι Γουάινχαουζ
Κατέκτησε την παγκόσμια μουσική σκηνή το 2006, με το άλμπουμ της Back to Black, το οποίο απέσπασε πέντε βραβεία Grammy.
Δηλώσεις, γεμάτες συγκίνηση, για τον πρόωρο θάνατο της Γουαϊνχάουζ, έκαναν οι συνάδερφοί της Κέλι Όσμπορν και Λι Αν Ράιμς, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής ψυχαγωγικών προγραμμάτων, Πιρς Μόργκαν, αλλά και η Σάρα Μπράουν, η σύζυγος του τέως πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
"Τώρα, που μιλώ, ανασαίνω δύσκολα, κλαίω πολύ, αφού έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες. Ποτέ δεν θα λησμονήσω, ποια πραγματικά υπήρξες", δήλωσε η Κέλι Όσμπορν.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Γουάϊνχάουζ έγινε την Τετάρτη, 20 Ιουλίου. Η 27χρονη τραγουδίστρια πήγε στη συναυλία της βαφτισιμιάς της, Ντιόν Μπρόμφιλντ, στο "Ράουντχάουζ", στο Κάμντεν. Χόρεψε επί σκηνής γι αρκετή ώρα με την Μπρόμφιλντ, προτρέποντας μάλιστα το κοινό να αγοράσει τον τελευταίο της δίσκο.
Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της Γουάινχαουζ, η δισκογραφική της εταιρεία, Universal, αναφέρει σε ανακοίνωσή της τη βαθιά θλίψη όλων των συνεργατών της από "τον ξαφνικό χαμό μιας τόσο προκισμένης μουσικού και καλλιτέχνιδας".

Πηγή: http://www.ethnos.gr