Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17 Αυγ 2011

Στην ελίτ των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Τιμητική διάκριση απέσπασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το ίδρυμα καταλαμβάνει την 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη και την 10η μεταξύ των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για το 2010.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας (ER-Rank) η οποία και βασίζεται στα ετήσια δεδομένα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία χρόνια. Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν τα ερευνητικά ιδρύματα αφορούν τις επιδόσεις τους στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και την συμμετοχή τους σε συνεργίες με άλλους εταίρους, καθώς και στην ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.

Με βάση τη λίστα το ΕΜΠ είναι το πρώτο ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα και κατάφερε να σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο από την 47η θέση που κατείχε το 2009. Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη (reputation), το ΕΜΠ κατατάσσεται 3ο στη σειρά.

Πηγή: www.ntua.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...